Παρασκευή 14 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Οχι στις στημένες επιτροπές του κοινωνικού εταιρισμού»

Την επιτροπή για την ακτοποπλοΐα που έχει στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ και στη Χίο και την Κυριακή 16 Γενάρη θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στο νησί υπό την προεδρία του Γιάννη Τζωάννου, γενικού γραμματέα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ τονίζοντας, ότι ο πολιτικός εκπρόσωπος του κεφαλαίου, στη συγκεκριμένη περίπτωση το κόμμα της ΝΔ, έρχεται να βάλει τη σφραγίδα του και να ελέγξει τις εξελίξεις. Η σύσκεψη της επιτροπής, σημειώνει η ΝΕ του ΚΚΕ, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την εκτίμηση που έχει κάνει ότι: «Η πολιτική κυριαρχία των μονοπωλίων στο χώρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών οδηγεί σε δραματικές καταστάσεις τα νησιά του Αιγαίου και τους κατοίκους του».

Οι ομάδες εργασίας, καταγγέλλει η ΝΕ, που συνέστησε η κυβέρνηση σε κάθε νησί προκειμένου να μελετηθεί το θέμα δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ο φερετζές, που θα προσπαθήσει να εγκλωβίσει το αναπτυσσόμενο μαζικό κίνημα του Αρχιπελάγους, στις γνωστές από την περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επιτροπές κοινωνικού διαλόγου. Η ίδια η σύνθεση της επιτροπής, ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει, η έλλειψη σεβασμού προς το λαό της Χίου και τους μαζικούς φορείς που έχουν συγκροτήσει Συντονιστική Επιτροπή αποτελούν απτά δείγματα των προθέσεων και των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο λαός της Χίου έχει αποδειχθεί περίτρανα, ότι μπορεί να αποφεύγει τις τρικλοπλοδιές των ιθυνόντων, να χαράζει την τακτική και στρατηγική του.

Θεωρούμε αναγκαίο, υπογραμμίζει στη συνέχεια η ΝΕ του ΚΚΕ, να τονίσουμε ότι οι νησιώτες απ' άκρη σ' άκρη του Αγαίου, έχουν δημιουργήσει την Παναιγιακή Συντονιστική Επιτροπή και Συντονιστικές Επιτροπές κατά νησί, με ενιαίο πλαίσιο αιτημάτων και έχουν χαράξει την πορεία του αγώνα τους, για τα δίκαια αιτήματά τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να γνωρίζει από την πρόσφατη πολιτική ιστορία, ότι οι τακτικές του κοινωνικού εταιρισμού, που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, δε θα περάσουν!!!

Τέλος η ΝΕ του ΚΚΕ, καλεί τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λαμπρινούδη και της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Μεννή, να σεβαστούν το λαό του νησιού, αλλά και τις υπογραφές τους κάτω από τα κείμενα συμπαράστασης που ψήφισαν οι αντίστοιχοι φορείς τους και να μη συμμετέχουν στο στημένο παιχνίδι. Καταλήγοντας σημειώνει, ότι το ΚΚΕ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του μαζικού αγώνα των κατοίκων του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ