Τρίτη 18 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Οχι» στους υπαλλήλους δακοκτονίας

Αποκλείει το ενδεχόμενο να ενταχτούν οι εποχιακοί υπάλληλοι της δακοκτονίας στην επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα και ασφαλιστικές εισφορές από τον Αύγουστο του 2004! Την κυνική αυτή δήλωση αυτή έκανε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Γεωργίας, Απόστολος Κοντός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Τάκη Τσιόγκα.

Επιχειρώντας να αιτιολογήσει τις μισθολογικές και ασφαλιστικές καθυστερήσεις δήλωσε ότι «δυστυχώς το ποσό των πιστώσεων δεν ήταν επαρκές, ώστε να καλυφθούν οι αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές», κι αυτό «λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων που είχε ο προϋπολογισμός του 2004». Υποστήριξε ότι το 2005 υπάρχουν κονδύλια «να πληρωθούν κανονικά» και να καλυφθούν οι οφειλές. Παρ' όλα αυτά δήλωσε ότι λόγω της νομοθεσίας οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ενταχθούν στην επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ, ενώ «η επιδότηση άνεργου δεν μπορεί να γίνει αναδρομικά».

Η απάντηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τάκη Τσιόγκα που σημείωσε ότι «μας λέτε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ» την ώρα που «δεν τους πληρώσατε δεν τους καταβάλατε τα ένσημα και τώρα δεν τους δίνετε ταμείο ανεργίας». Τόνισε ότι «πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση», λέγοντας πως «είστε αφερέγγυοι ως εργοδότες». Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως «όταν χρωστάει ο λαός στο κράτος φορολογείται βαριά. Τώρα που χρωστάει στους εργαζόμενους θα πληρώσει τόκους». Κατέληξε ζητώντας την άμεση και αναδρομική καταβολή επιδόματος ανεργίας, καθώς και την εξόφληση των οφειλών, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να εμπαίζονται, με τέτοιον τρόπο από την κυβέρνηση», οι εποχιακοί εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ