Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΗΕΑ
ΟΧΙ στον περιορισμό της ενημέρωσης στο ΥΠΕΘΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά την απαράδεκτη στάση του υπουργού Εθνικής Αμυνας απέναντι στο δικαίωμα της ενημέρωσης, αποφάσισε ομόφωνα να μη γίνεται καμία αναφορά από τα ΜΜΕ στα ονόματα και στις δραστηριότητες όλων των μελών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ενώ στις τηλεοράσεις να μην προβάλλεται η εικόνα τους.

Ο αρμόδιος υπουργός, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, καταπάτησε τη συμφωνία που είχε κάνει με την αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, στις 23 του Δεκέμβρη, όπου είχε δεσμευτεί ότι θα «παγώσουν» όλες οι αλλαγές σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης των στρατιωτικών συντακτών, που ο ίδιος είχε μεθοδεύσει.

«Η ΕΣΗΕΑ, τονίζεται, είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτές τις αλλαγές γιατί δημιουργούν συνθήκες περιορισμού της ενημέρωσης και χειραγώγησής της. Το ΔΣ είχε θέσει το θέμα και στον υπουργό Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στις 14/1/05».

Οι συντάκτες που καλύπτουν το στρατιωτικό ρεπορτάζ, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ομόφωνα συντάχθηκαν με την απόφαση του ΔΣ της Ενωσης. Παράλληλα, ενημερώθηκαν η ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), όλες οι περιφερειακές δημοσιογραφικές ενώσεις, η ΕΣΠΗΤ αλλά και το Διασωματειακό, προκειμένου η απόφαση της ΕΣΗΕΑ να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα έντυπα, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.

Αίτημα της ΕΣΗΕΑ είναι να σεβαστεί ο υπουργός το δικαίωμα της ενημέρωσης, να «παγώσουν» όλες οι αλλαγές που έχει δρομολογήσει και να συναντηθεί με το ΔΣ της Ενωσης.

Η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες στηρίζει ανεπιφύλακτα την κινητοποίηση και τα αιτήματα της ΕΣΗΕΑ και των στρατιωτικών συντακτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ