Κυριακή 14 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ

Σε τρεις μέρες, την Τετάρτη 17 του Μάη, πραγματοποιούνται στους συλλόγους όλης της χώρας οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Η ΠΚΣ στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ δίνει τη μάχη για την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή της, τη μάχη για ένα μαζικό, μαχητικό, ενωτικό φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, με ζωντανές διαδικασίες κι ενεργοποίηση των φοιτητών και σπουδαστών, στη βάση των προβλημάτων που δημιουργεί η ασκούμενη αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική.

Η έντονη κρίση που είχε ξεσπάσει το προηγούμενο διάστημα στα ΤΕΙ, οι κινητοποιήσεις χιλιάδων σπουδαστών, η κατάσταση στο φοιτητικό και το σπουδαστικό κίνημα, το ενδιαφέρον κι η συμμετοχή των φοιτητών και σπουδαστών στις εκλογές και τις διαδικασίες του κινήματος, αλλά και η σχέση της ΠΚΣ με την ΚΝΕ κι οι στόχοι της παράταξης γι' αυτή την εκλογική μάχη, είναι μερικά από τα θέματα που αγγίζει σήμερα ο «Ρ» με αφορμή τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές.

Για όλα αυτά μιλήσαμε με την Ηλέκτρα Πατσουράκη, μέλος της ΠΚΣ στη ΣΕΥΠ Αθήνας, τη Φρόσω Κονδύλη από τη ΣΔΟ Αθήνας, τον Χάρη Βουρδουμπά, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και τον Θανάση Τζίμα από το Φυσικό Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ