Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαγωνισμός θεατρικού έργου

Προκηρύχτηκαν οι διαγωνισμοί του Κρατικού Βραβείου Συγγραφής Θεατρικού Εργου για το 2005. Για το βραβείο μπορεί να υποβάλει θεατρικό έργο οιοσδήποτε.

Στο διαγωνισμό για νέους θεατρικούς συγγραφείς, συμμετέχουν όσοι δεν έχουν στο παρελθόν παρουσιάσει έργο τους από επαγγελματικό θίασο ή στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο και δεν έχει βραβευτεί από επιτροπή του ΥΠΠΟ ή άλλου δημόσιου φορέα. Η Γ` περίπτωση αφορά στη συγγραφή παιδικού θεατρικού έργου.

Τα προς βράβευση έργα μπορούν να ανήκουν σ' όλα τα δραματουργικά είδη. Πρέπει να μην έχουν εκδοθεί ή ανεβαστεί στο θέατρο, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο. Μπορούν να είναι και μονόπρακτα. Οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν με υποβολή ενός μόνον έργου, σε μία μόνον από τις παραπάνω κατηγορίες. Υποβάλλονται με αίτηση με ψευδώνυμο, σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα στη Διεύθυνση Θεάτρου και Χορού, Τμήμα Θεάτρου (Μπουμπουλίνας 20 - 106 82 Αθήνα). Σε περίπτωση που έργο βραβευμένο σε έναν από τους τρεις διαγωνισμούς παρουσιαστεί από σκηνής από επιχορηγούμενο θίασο, είναι δυνατή η ειδική επιχορήγηση του θιάσου αυτού από το ΥΠΠΟ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε έναν από τους παραπάνω διαγωνισμούς εντός 60 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσης.(Πληροφορίες - διευκρινίσεις στα τηλ.: 210-8201736 και 210-8201737).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ