Κυριακή 14 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Σε 1.400 απολύσεις προχωρά η «Ford»

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Οριστικά και αμετάκλητα, η «Ford» περικόπτει άμεσα 1.400 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό της, παραγωγής των αυτοκινήτων «Φιέστα», στο Ντάγκενχαμ, επιβεβαιώνοντας τα «κακά μαντάτα», που ακολουθούν όλο αυτό το τελευταίο διάστημα του εργαζόμενους στην πολύπαθη αυτοκινητοβιομηχανία στη Βρετανία.

Η «αντιμετώπιση προβλημάτων» και κυρίως η μείωση των κερδών σε ευρωπαϊκό έδαφος έκανε τη «Ford» να σταματήσει την παραγωγή της στο εργοστάσιο Ντάγκενχαμ ανατολικά του Λονδίνου, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι, παρά τις διακηρύξεις της «Ford», το εν λόγω εργοστάσιο ...μάλλον δεν έχει ζωή. Πάντως, ο αμερικανικός γίγαντας στον τομέα του αυτοκινήτου εμμένει, δηλώνοντας ότι η παραγωγή θα επιβραδυνθεί σταδιακά από τις αρχές του 2002, αλλά έδωσε υποσχέσεις για επενδύσεις ύψους 500 εκατ. δολαρίων και 500 νέες θέσεις εργασίας, καθιστώντας το Ντάγκενχαμ παγκόσμιο κέντρο παραγωγής μηχανών ντίζελ!

Η βρετανική κυβέρνηση, από την πλευρά της, γνωρίζοντας ότι σ' ένα χρόνο γίνονται εκλογές, προσπάθησε να «χρυσώσει» το χάπι και παρουσίασε την Παρασκευή ένα πακέτο «αναγέννησης», που περιλαμβάνει γραφεία ευρέσεως εργασίας, δάνεια για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων, κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ