Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
Αρχισαν τα ... παρατράγουδα

Μετά τις πιέσεις που φαίνεται ότι ασκούνται από τη βάση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και τους χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές που βγήκαν στους δρόμους την προηγούμενη βδομάδα, καταγγέλλοντας την απάτη του στημένου κυβερνητικού διαλόγου για την Παιδεία, οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών προσπαθούν να διαφοροποιηθούν μερικώς από την αρχική στάση τους υπέρ του «διαλόγου» και η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να φανεί πιο διαλλακτική απέναντι στους συνδαιτυμόνες της.

Χτες, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΕΠ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών) ΤΕΙ αποφάσισε να κηρύξει αποχή τις μέρες που θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), ενώ οι ηγεσίες της ΟΛΜΕ και της ΠΟΣΔΕΠ (πανεπιστημιακοί) με χτεσινές δηλώσεις τους στον Τύπο εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τα αποτελέσματα του «διαλόγου» μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΥΠ.

Η υπουργός Παιδείας, Μ. Γιαννάκου, μιλώντας χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε: «Είμαστε διατεθειμένοι να πάμε και έξω από το πρόγραμμα (σ.σ. το κυβερνητικό), προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα αντέξουν στο χρόνο», ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο απλώς «προτείνει» στο πλαίσιο του διαλόγου, αλλά από την άλλη, έβαλε τα όριά της λέγοντας ότι «το ΕΣΥΠ είναι γνωμοδοτικό, ο διάλογος γνώμη φέρνει στην κυβέρνηση, διότι το Σύνταγμα και η δημοκρατική τάξη καθορίζει το ρόλο του καθενός» και «η κυβέρνηση δε θα χάσει το ρόλο της», είναι αυτή που θα αποφασίσει τι θα γίνει.

Θυμίζουμε ότι η επόμενη συνεδρίαση του ΕΣΥΠ θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φλεβάρη, ενώ στα τέλη του Φλεβάρη, θα συνεδριάσουν τα Συμβούλια που είναι αρμόδια για θέματα Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ, αντίστοιχα) και το πρώτο 15ήμερο του Μάρτη θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ