Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΕΛ ΘΕΡΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χαφιεδοκάμερες στο προαύλιο του σχολείου

Με αυθαίρετη απόφαση και εν αγνοία του συλλόγου καθηγητών του 1ου Ενιαίου Λυκείου Θέρμης, η Σχολική Επιτροπή του 1ου ΕΛ αποφάσισε να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης στον προαύλιο χώρο του σχολείου με το πρόσχημα της φύλαξης του χώρου από φθορές και άλλους κινδύνους. Οι κάμερες παρακολουθούν τις ώρες που δε λειτουργεί το σχολείο, σύμφωνα με δήλωση της διεύθυνσης του σχολείου, και βρίσκονται τοποθετημένες από την έναρξη του νέου χρόνου.

Ο «Ρ» επισκέφτηκε το σχολείο και μίλησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χατζησιδέρη και άλλους γονείς, το διευθυντή του σχολείου Ν.Παπατσούμα, και μέλη του συλλόγου των καθηγητών. Από τη συζήτηση που έγινε προέκυψε ότι πρώτον η Σχολική Επιτροπή δεν έχει κάποια γραπτή απόφαση για την εγκατάσταση καμερών και δεύτερον η διεύθυνση του σχολείου δεν ενημέρωσε καν το Σύλλογο των Καθηγητών για το θέμα. Υπάρχει γενικότερη δυσαρέσκεια από τη στάση της διεύθυνσης του σχολείου απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα των καθηγητών του σχολείου, καθώς επανειλημμένα αγνοείται η φωνή του συλλόγου για ζητήματα που αφορούν στο σχολείο.

Ο Β. Θεοδωρακόπουλος, γενικός γραμματέας της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Β. Θεοδωρακόπουλο και στέλεχος του ΠΑΜΕ, σε σχέση με το ζήτημα σημείωσε στο «Ρ»: «Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα αστυνόμευσης και παρακολούθησης της προσωπικής ζωής και δραστηριότητας των εργαζομένων, αλλά και κάθε συλλογικής δράσης του κινήματος. Οι πραγματικοί λόγοι δεν είναι η ασφάλεια, αλλά στρέφεται ευθέως εναντίον των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Τέτοια φαινόμενα αποτελούν πρόβα για τη γενίκευση του μέτρου, ώστε να εισαχθούν οι κάμερες σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, ακόμα και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, ώστε δάσκαλοι και μαθητές "να συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις"».

Την ενέργεια αυτή, που καταπατά στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών. αλλά και στρέφεται σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων της εργατικής λαϊκής οικογένειας καταδικάζει η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση του Δήμου Θέρμης και η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ