Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
24ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Χτίζουν πολυκατοικία αντί για σχολείο!

Δυναμική κινητοποίηση χτες γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών του 7ου Διαμερίσματος

Σε βήμα καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και της τακτικής του Δήμου της Αθήνας να παραδίδει σε ιδιώτες εργολάβους τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους που έχουν απομείνει στο Λεκανοπέδιο, μετέτρεψαν τη χτεσινή τους κινητοποίηση γονείς και μαθητές του 24ου Γυμνασίου και Λυκείου στο Πολύγωνο. Το συντονιστικό των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, του Λυκείου και των δυο παράπλευρων Δημοτικών (105ο και 166ο), μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές του Γυμνασίου - οι οποίοι πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματά τους - και φορείς της περιοχής συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το σχολικό συγκρότημα, αντιδρώντας στην απόφαση του Δήμου Αθηναίων να αποχαρακτηρίσει το οικόπεδο όπου προβλεπόταν να ανεγερθεί το νέο σχολικό κτίριο του 24ου Γυμνασίου και Λυκείου.

Το οικοδομικό τετράγωνο 51, συνολικής έκτασης 1.800 τ.μ., είχε απαλλοτριωθεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο της Αθήνας για την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου. Με νέα απόφασή του και ύστερα από πρόταση της πλειοψηφίας, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στις 3/12/2003 στον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου και πρότεινε το νέο σχολικό κτίριο να ανεγερθεί σε οικόπεδο δίπλα στον περιφερειακό του Πολυγώνου. Το οικοδομικό τετράγωνο δόθηκε φιλέτο σε ιδιώτη, ο οποίος εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε εργασίες για την ανέγερση οικοδομής. Ο εναλλακτικός χώρος που προτάθηκε για το νέο σχολικό κτίριο είναι ανεπαρκής για τις ανάγκες των 540 μαθητών και εντελώς ακατάλληλος, αφού, όπως καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί, το οικόπεδο βρίσκεται δίπλα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, ανάμεσα σε φανοποιεία και βαφεία, ενώ σε μικρή απόσταση λειτουργούν δυο οίκοι ανοχής.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει μέχρι σήμερα αδιαφορήσει για τις αλλεπάλληλες ενστάσεις που έχουν καταθέσει γονείς και φορείς του 7ου Διαμερίσματος, ενώ ο εμπαιγμός των κατοίκων του Πολυγώνου συνεχίζεται και από την πλευρά της κυβέρνησης, που αρνείται να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για την ανέγερση του νέου σχολείου στο οικοδομικό τετράγωνο 51. Το συντονιστικό των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τονίζει ότι το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και εντάσσεται στη γενικότερη πορεία υποβάθμισης της εκπαίδευσης, αλλά και της οικοπεδοποίησης όλων των χώρων πρασίνου που έχει χαράξει η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα.

Η Επιτροπή του 7ου Διαμερίσματος της Δημοτικής Κίνησης «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους «που μεθοδεύουν την άρση των απαλλοτριωθέντων οικοπέδων προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων» και δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των γονέων και των μαθητών της περιοχής για την ανέγερση του νέου σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ