Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Λύση στα σοβαρά προβλήματα στέγασης

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου

Λύση στα σοβαρά προβλήματα στέγασης των φοιτητών στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου ζήτησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πατσιλινάκος κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής Ερώτησής του στη Βουλή.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γ. Πατσιλινάκος «η Παιδεία και σε αυτό τον τομέα έχει προβλήματα», τονίζοντας για τη σχολή ότι πέρα από το ότι δεν καλύπτει τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών, «τα μαγειρεία και τα αποχωρητήρια δεν είναι σε άριστη κατάσταση υγειονομικά», έκανε λόγο για ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής και ότι «από τα 3 μηχανήματα θέρμανσης λειτουργεί μόνον το ένα»! Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι για την τουριστική ανάπτυξη «χρειάζεται το κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό», επισημαίνοντας ότι «η μέχρι τώρα πολιτική δείχνει ότι επιχορηγούμε μεγάλες μονάδες και είμαστε φειδωλοί σε μικρές παροχές σε αυτούς τους σπουδαστές». Παράλληλα παρατήρησε ότι «περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση έχουν δυστυχώς άνθηση του αναλφαβητισμού. Ο τουρισμός πρέπει να δώσει στον τόπο και όχι να αλώσει».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αθ. Λιάσκος επιβεβαίωσε σχετικές καταγγελίες, λέγοντας πως «πράγματι 38 μαθητές κατέβαλαν 30 ευρώ για ζημίες που έγιναν σε κοινόχρηστους χώρους» και ότι «πλήρωσαν για την ανακαίνιση των δωματίων τους, γιατί έκαναν κάποιες ζημιές». Επίσης, παραδέχτηκε ότι «υπήρχε μέσο μεταφοράς για τους σπουδαστές, αλλά καταργήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση», σημειώνοντας γενικόλογα «όσον αφορά το προηγούμενο καθεστώς εμείς παρεμβαίνουμε για να το αλλάξουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ