Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ - ΗΠΑ
Φονική κακοκαιρία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει το δριμύ ψύχος στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Περισσότερο έχουν πληγεί η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία. Δριμύ ψύχος επικρατεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι νεκροί έφτασαν τους 18.

Στη Γερμανία, τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα κρατίδια της Κάτω Σαξονίας και Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας. Ανάλογα καιρικά φαινόμενα επικρατούν και στην Ολλανδία, ενώ στη Γαλλία χιονίζει συνεχώς στις κεντρικές, βορειοανατολικές και ανατολικές περιοχές, καθώς και στις ακτές της Μάγχης. Πυκνό χιόνι πέφτει επίσης στο Βέλγιο, στο Λουξεμβούργο και στην ανατολική Σκοτία, όπου σε ορισμένες περιοχές το ύψος του έφθασε ήδη τα πέντε εκατοστά.

Στην Ελβετία, το διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης έκλεισε για αρκετές ώρες, ενώ εξαιτίας της χιονόπτωσης εντείνεται ο κίνδυνος χιονοστιβάδων. Ασυνήθιστο κρύο επικρατεί στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ στην Ουγγαρία, στη Βουλγαρία, στη Σλοβενία και τη Ρουμανία οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες. Χιόνι και στην Τσεχία, ωστόσο, δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, στις Πολιτείες του Οχάιο, του Γουϊσκόνσιν, του Κονέκτικατ, της Πενσυλβάνια, του Μέριλαντ, της Αϊόβα, της Νέας Υόρκης και της Μασαχουσέτης.

Στο Ντιτρόιτ, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά και στη Νέα Υόρκη τα 35. Το ρεκόρ σε ύψος χιονιού στη Νέα Υόρκη είχε σημειωθεί το Δεκέμβρη του 1947, όταν είχε φθάσει τα 67 εκατοστά. Ολα τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης ανέφεραν εκατοντάδες ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να έχουν παγιδευτεί στις αίθουσες αναμονής κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ