Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Προηγείται η συναίνεση στην κυβέρνηση...

Ζήσε... Μάρτη μου να φας τριφύλλι φαίνεται να λέει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ στους εκπαιδευτικούς της χώρας, καθώς προτείνει να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των συλλόγων στις 7, 8 και 9 Μάρτη και στις 10 Μάρτη να γίνει συνέλευση των προέδρων, για να αποφασιστεί από 'κει και πέρα το πρόγραμμα δράσης. Από τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας φάνηκε ότι η πρώτη προτεραιότητα για τις παρατάξεις της πλειοψηφίας είναι ο λεγόμενος «εθνικός διάλογος» της κυβέρνησης και η συναίνεση που σκοπεύουν να επιδείξουν στην κυβερνητική πολιτική, ενώ τις συλλογικές διαδικασίες του κλάδου τις βάζουν σε δεύτερη μοίρα.

Στην αντίπερα όχθη, βρέθηκε η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, που από προηγούμενες συνεδριάσεις είχε βάλει ολοκληρωμένο πλαίσιο, με πρόταση για δύο απεργίες στις 16/2 και 1/3, καθώς και αποχώρηση από το διάλογο - απάτη. Ταυτόχρονα, καλεί τους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων για κινητοποιήσεις στις ίδιες ημερομηνίες και να επιβάλουν τον αγωνιστικό συντονισμό από τα κάτω, ενάντια στην πολιτική της συναίνεσης και της υποταγής.

Στο θέμα του «διαλόγου» της κυβέρνησης ήταν αφιερωμένη και η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ και τη συμμετοχή των: ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΑΣΓΜΕ (Συνομοσπονδία Γονέων), ΔΟΕ, ΚΕΔΚΕ, ΟΙΕΛΕ, ΟΣΕΠ (καθηγητές ΤΕΙ), ΠΟΣΔΕΠ (πανεπιστημιακοί), Τεχνικό Επιμελητήριο. Οι εκπρόσωποι των φορέων κατέληξαν σε ένα κοινό ανακοινωθέν που νομιμοποιεί και καθαγιάζει το «διάλογο», περιλαμβάνει ευχολόγια περί υπεράσπισης του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ενώ προσφέρει στην κυβέρνηση τη συναίνεση που ζητάει, παρακαλώντας τη να μην αξιοποιήσει το «διάλογο» για προειλημμένες αποφάσεις! Κι αυτά, τη στιγμή που έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι ο «διάλογος» γίνεται για την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και τόσο οι κατευθύνσεις του όσο και τα αποτελέσματά του είναι προαποφασισμένα.

  • Χτες, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε επίσης, να απαιτήσει την ακύρωση του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει ο Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ), προκειμένου να βρει αναδόχους που θα κάνουν έρευνες για την ανίχνευση και καταγραφή των αναγκών επιμόρφωσης. Μέσω αυτού του διαγωνισμού, ο ΟΕΠΕΚ δίνει τη δυνατότητα σε ένα πλήθος ιδιωτικών εταιριών (δημοσκοπήσεων και άλλες) να εισχωρήσουν στα εκπαιδευτικά πράγματα, αναλαμβάνοντας την υλοποίηση των ερευνών. Ομως, το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί να ανατεθεί το έργο αυτών των ερευνών σε δημόσιους φορείς του υπουργείου Παιδείας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ