Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ
Η «βοήθεια» δε φτάνει στους πληγέντες...

ΚΟΛΟΜΠΟ - ΜΠΑΝΤΑ ΑΤΣΕΧ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το συντριπτικό ποσοστό των πληγέντων στη Σρι Λάνκα από το τσουνάμι, το 70% κατά τη χτεσινή παραδοχή επίσημης πηγής, δεν έχουν λάβει καμιά βοήθεια πέντε βδομάδες μετά την καταστροφή!.. Το δήλωσε ο καθ' ύλην αρμόδιος Τιλάκ Ραναβιρατζάχ, επικεφαλής της επιτροπής που συνέστησε η Πρόεδρος Καμαρατούνγκα για το... «συντονισμό των σωστικών επιχειρήσεων», ο οποίος σχολίασε ότι το γεγονός αυτό «δεν είναι ικανοποιητικό» (ναι...), και αποδίδοντας την εγκληματική καθυστέρηση «στη γραφειοκρατία και στη διαφθορά»... Την ίδια ώρα, διάφορες κατασκευαστικές διαγ(κ)ωνίζονται για το 1,5 δισ. που θα δοθεί για την «ανοικοδόμηση».

Στην Ινδονησία εξακολουθούσαν χτες να προστίθενται εκατοντάδες νεκροί στον απολογισμό των θυμάτων - πράγμα που συμβαίνει καθημερινά. Αλλος ένας σεισμός της λεγόμενης «μετασεισμικής ακολουθίας», μεγέθους 5,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, προκάλεσε χτες ζημιές σε κτίρια και ξύπνησε ξανά τον πανικό στους κατοίκους της Ινδονησίας, αυτή τη φορά στην ανατολική Ιάβα.

Ο επίσημος απολογισμός του σεισμού των 9 Ρίχτερ και των τσουνάμι που προκάλεσε την 26η Δεκέμβρη - απολογισμός εξαιρετικά «υποτιμημένος» από τις κατά χώρες κυβερνήσεις - βρισκόταν χτες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στα 290.332 θύματα. Εξ αυτών, 237.071 νεκροί και αγνοούμενοι στην Ινδονησία, 5.393 νεκροί και 3.071 αγνοούμενοι στην Ταϊλάνδη, 30.957 νεκροί και 5.637 αγνοούμενοι στη Σρι Λάνκα, 16.389 νεκροί και αγνοούμενοι στην Ινδία, 298 νεκροί στη Σομαλία, 82 στις Μαλδίβες, 68 στη Μαλαισία, 61 στη Βιρμανία, 10 στην Τανζανία, 2 στο Μπανγκλαντές, 1 στην Κένια.

Κατά τα λοιπά, αργά την Τρίτη «επισημοποιήθηκε» ο διορισμός του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον στη θέση του «ειδικού απεσταλμένου» του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στις πληγείσες χώρες. Σώθηκαν οι πληγέντες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ