Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΕ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ
Στο στόχαστρο συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ

ΧΑΛΚΙΔΑ.--

Μεθόδους της εποχής του Μακρηθεοδωρισμού προσπαθούν να αναβιώσουν «συνδικαλιστές» (εντός εισαγωγικών, γιατί μόνο τέτοιοι δεν είναι) των Συλλόγων Μόνιμων και Αναπληρωτών - Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών Αττικής και Νήσων του ΟΑΕΔ, προκειμένου να προβούν στη δίωξη και διαγραφή συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Αναπληρωτών και εργαζόμενης στο ΤΕΕ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Βασιλικό Εύβοιας.

Η ιστορία είναι παλιά. Ξεκίνησαν τις πιέσεις και την τρομοκράτηση της συνδικαλίστριας ο νεοδημοκράτης διευθυντής του ΤΕΕ και κάποιο κολλητό του τσιράκι εκπαιδευτικός. Αφού δεν τα κατάφεραν και έσπασαν τα μούτρα τους, γιατί η συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ, Βίκυ Κοτρίκλα, παλεύει αταλάντευτα και με συνέπεια για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και μαθητών, κόντρα στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν αυτές οι δυνάμεις, τώρα άλλαξαν τακτική και προσπαθούν ν' απαλλαγούν από τη συνδικαλιστική της παρουσία με απειλές περί διαγραφής της από το σύλλογο.

Μάλιστα, οι απειλές αυτές εκτοξεύονται από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μονίμων Κ. Αγγελή, ο οποίος τυγχάνει και σύμβουλος του διοικητή του ΟΑΕΔ, Γ. Βερναδάκη. Δηλαδή, «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι» που λέει η λαϊκή θυμοσοφία. Αντί ο κύριος αυτός να έχει παραιτηθεί από συνδικαλιστής, προσπαθεί να απειλήσει από πάνω με διαγραφή συνδικαλίστρια που, επιπλέον, ανήκει σε άλλο σύλλογο (Σύλλογο Αναπληρωτών - Ωρομισθίων). Αυτή η αντιδημοκρατική - αντισυνδικαλιστική ενέργεια έγινε την προηγούμενη Τετάρτη, στην κοινή συνεδρίαση των δύο ΔΣ των συλλόγων και δεν έχει προηγούμενο για τη θρασύτητά της. Απειλή, για την οποία δεν έβγαλαν άχνα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και σε κάποιους, μάλιστα, άρεσε η ιδέα.

Τα φερέφωνα της εργοδοσίας, τα οποία περιορίζονται στη μεταφορά των απόψεων της διοίκησης και της κυβέρνησης στους εργαζόμενους, ποτέ δεν έχουν διεκδικήσει ούτε τα αυτονόητα για τις μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών που κάποιοι εργάζονται και 22 χρόνια με το καθεστώς του αναπληρωτή - ωρομίσθιου, τις τακτικές πληρωμές που γίνονται μετά από 3,5 ή 12 μήνες κ.ά. Οπως δεν υπερασπίστηκαν τη συνάδελφό τους όταν διωκόταν από τη διεύθυνση του ΤΕΕ.

Δε θα τους γίνει η χάρη, όσο κι αν προσπαθούν. Να, γιατί οι εργαζόμενοι - εκπαιδευτικοί πρέπει να συσπειρωθούν και να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ. Για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους, ανάμεσά τους για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ενιαίο 12χρονο σχολείο, δημιουργία δημόσιων επαγγελματικών σχολών, τη μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ κ.ά. Σ' αυτή την πορεία βολεμένοι και υποταγμένοι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού αποτελούν τα «βαρίδια» από τα οποία πρέπει να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, που έχουν τον πρώτο λόγο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ