Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σπεύδει να εφαρμόσει τις πιστωτικές μονάδες

Ακόμα και πριν υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που είναι πλήρως υποταγμένα στη λογική της διαδικασίας της Μπολόνια προωθούν από μόνα τους την εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων στο οργανόγραμμα των σπουδών τους. Ετσι, μετά την προσήλωση των περισσότερων πανεπιστημίων να σπάσουν τις σπουδές τους σε δυο κύκλους και να δημιουργήσουν μεταπτυχιακά ειδίκευσης, τώρα αρχίζουν να συζητούν την εφαρμογή των πιστωτικών μονάδων και του συμπληρώματος διπλώματος.

Πρόσφατα, το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά απέστειλε στους προέδρους όλων των Τμημάτων του ιδρύματος και τις πρυτανικές αρχές ενημερωτικό υλικό σχετικά με τη Διακήρυξη της Μπολόνια, ρωτώντας τους αν προτίθενται να εφαρμόσουν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Μονάδων (ECTS) και ζητώντας τις απαντήσεις τους μέχρι το τέλος Φλεβάρη.

Θυμίζουμε, ότι οι πιστωτικές μονάδες και το συμπλήρωμα διπλώματος θα ήταν ένα από τα στοιχεία του «εθνικού διαλόγου» για την Παιδεία ως πλευρές της διαδικασίας της Μπολόνια. Φαίνεται, λοιπόν, ότι κάποιοι προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στη λογική του «εθνικού διαλόγου» για την Παιδεία κι εφαρμόζουν τις αποφάσεις... πριν ακόμα αυτές ληφθούν επίσημα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ