Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
24ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
«Νίπτει τας χείρας» της η διοίκηση του δήμου

Την ίδια ώρα που μαθητές, γονείς και καθηγητές του 24ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθήνας πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Αθηναίων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αρνούνταν να συζητήσουν επί της ουσίας το ζήτημα του χώρου της ανέγερσης του σχολείου. Συγκεκριμένα, το χώρο όπου προβλεπόταν να ανεγερθεί το νέο σχολικό κτίριο η διοίκηση - με απόφασή της - το παραχώρησε σε ιδιώτη, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για την ανέγερση της πολυκατοικίας.

Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο ως εκτός ημερήσιας διάταξης, κατόπιν επιστολής του Σπύρου Χαλβατζή, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο εν λόγω κείμενο: «Ο δήμος αποφάσισε τον αποχαρακτηρισμό του χώρου ως Σχολικού», αν και «στην περιοχή δεν υπάρχει άλλος χώρος για ανέγερση σχολικού κτιρίου. Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες, από τον ιδιώτη - κατασκευαστή, ανέγερσης πολυκατοικίας. Να ανεγερθεί στο χώρο σχολικό κτίριο για τη στέγαση του 24ου Λυκείου».

Επίσης, στο συμβούλιο μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Γυμνασίου Ν. Κόντος, ο οποίος και είπε πως ο μοναδικός ενδεδειγμένος χώρος για την ανέγερση του σχολείου είναι ο χώρος που ο δήμος έδωσε στον ιδιώτη. Ωστόσο, η διοίκηση αρνήθηκε να μπει στην ουσία του ζητήματος, παρά τις αντιδράσεις των καθηγητών και των γονέων του σχολείου.

Κατά τα άλλα, σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αθηναίων προχώρησαν μαθητές και γονείς του 24ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθήνας, στο Πολύγωνο, στο 7ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθήνας. Γονείς και μαθητές διεκδικούν «μονοήμερα σχολεία και να μπει τέρμα πια στη διπλοβάρδια», αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ