Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΚΕΒΙΝ ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤ
Αγγίζοντας το κενό

Οι Βρετανοί ορειβάτες Σίμσον και Γέιτς δοκίμασαν να ανέβουν στην κορυφή «Σιούλα Γκράντε» των περουβιανών Ανδεων! Στην κάθοδό τους ο Σίμσον τραυματίστηκε και ο Γέιτς, για να μη σκοτωθούν και οι δυο, έκοψε το σκοινί που τους ένωνε! Ο Σίμσον κατρακύλησε σε μια χαράδρα. Κανένας δεν περίμενε να βγει ζωντανός από εκεί μέσα. Και, όμως! Ο Σίμσον κατόρθωσε να επιζήσει και να διασωθεί παρότι ήταν σοβαρά τραυματισμένος (έσπασε το πόδι του)!

Η ιστορία είναι πραγματική. Και απασχόλησε το διεθνή Τύπο, ο οποίος έγραψε πολλά επικριτικά σχόλια για τον Γέιτς, που έκοψε τον σκοινί. Η ταινία στηρίζεται στο βιβλίο που έγραψε ο Σίμσον. Στο οποίο βιβλίο ο Σίμσον αποκαθιστά τη φήμη του φίλου του - και συνορειβάτη του - Γέιτς!

Παρακολουθώντας κανείς την ταινία, και μη γνωρίζοντας ότι παρακολουθεί ένα πραγματικά «φιξιόν» (με υπόθεση) κινηματογραφικό έργο, σχηματίζει την εντύπωση ότι παρακολουθεί ένα καλογυρισμένο ντοκιμαντέρ. Ενα ντοκιμαντέρ, που εξελίσσεται εκείνη την ώρα που κινηματογραφείται! Είναι τόσο αληθοφανές! Πουθενά δεν καταλαβαίνεις ότι οι σκηνές είναι «στημένες».

Δεν ξέρω αν κάποιος έχει χρόνο (και χρήμα) να διαθέσει, για να πάει σε μια αίθουσα και να παρακολουθήσει μια χιονισμένη «αναπαράσταση». Αν όμως, τελικά, μπει στην αίθουσα δε θα μετανιώσει. Ο σκηνοθέτης, ο διευθυντής φωτογραφίας, ο μοντέρ (και οι άλλοι συντελεστές) και, κυρίως, οι δύο ηθοποιοί φέρονται τίμια. Δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Παίζουν: Μπρένταν ΜακΚέι, Νίκολας Ααρόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ