Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας

Ενα ακόμα κρούσμα μηνιγγίτιδας εντοπίστηκε χτες, σε 13χρονο μαθητή από την Κεφαλλονιά. Ο μαθητής νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά. Το σχολείο στο οποίο φοιτά έκλεισε χτες για ψυχολογικούς λόγους.

Πρόκειται για το πέμπτο κρούσμα που έχει διαγνωστεί σε διάστημα μιας βδομάδας. Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», νοσηλεύονται απ' το βράδυ της Τρίτης ένα βρέφος οκτώ μηνών και ένα παιδί τεσσάρων ετών. Ενας ακόμη 17χρονος, νοσηλεύεται στο Παίδων Πεντέλης, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», παραμένει απ' το περασμένο Σάββατο η 15χρονη μαθήτρια από τη Μυτιλήνη. Ωστόσο, οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει έξαρση της μηνιγγίτιδας, υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σε αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα.

Η μηνιγγίτιδα είναι λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος που οφείλεται σε τρία είδη βακτηρίων. Τα συμπτώματα της είναι πονόλαιμος στην αρχή, υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος και εμετός, με κακή διάθεση, ατονία και δυσκαμψία του αυχένα. Οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί και για εξανθήματα, που μοιάζουν με σημάδι από κάψιμο τσιγάρου. Στις περιπτώσεις αυτές το παιδί πρέπει να οδηγείται στο νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ