Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πορεία αλληλεγγύης στον Ταϊλάν

Την άμεση απελευθέρωση και τη μη έκδοση του Κούρδου αγωνιστή Ταϊλάν στη Γερμανία, ζήτησαν χτες το απόγευμα, περίπου 1.000 άτομα που πραγματοποίησαν πορεία αλληλεγγύης στη Βουλή. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης Φορέων και Οργανώσεων, προκειμένου να ασκήσει, για άλλη μία φορά, μεγαλύτερη πίεση στον υπουργό Δικαιοσύνης, που ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Παράλληλα, με τη συγκέντρωση στα Προπύλαια και την πορεία στη Βουλή, έδειξε την αντίθεσή της στην προσπάθεια συρρίκνωσης και καταστρατήγησης πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, που προωθείται από την ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, διαβάστηκε η πρόσφατη ανακοίνωση της Επιτροπής στην οποία αναφέρεται πως με αυτή τη μέθοδο, ο υπουργός Δικαιοσύνης κρατάει σε ομηρία έναν αγωνιστή του λαϊκού κινήματος. Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, υπογραμμίζεται πως «αυτό που κύρια τον ενδιαφέρει είναι να μη δυσαρεστήσει τις γερμανικές αρχές, καθώς και η ευθυγράμμισή του με τη διεθνή αυθαιρεσία και «αντιτρομοκρατική» υστερία της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης». Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή όπου και φώναξαν συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης του Ταϊλάν και μετά επέστρεψαν στα Προπύλαια όπου και διαλύθηκαν.

Το πρωί, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Φορέων και Οργανώσεων, επισκέφθηκε το Κοινοβούλιο όπου και συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ταϊλάν κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής από τον Απρίλη του 2004, αφού συνελήφθη γιατί βοήθησε συμπατριώτες του πρώην πολιτικούς κρατούμενους στα λευκά κελιά της Τουρκίας να μπουν στην Ελλάδα, για να ζητήσουν άσυλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ