Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ
Δεν υπάρχει έξαρση της μηνιγγίτιδας

Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που έχουν δηλωθεί τις τελευταίες μέρες, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ), τονίζοντας ότι βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, τα κρούσματα βρίσκονται στα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι σε διάστημα μιας βδομάδας έγιναν γνωστές πέντε περιπτώσεις παιδιών που προσβλήθηκαν από μηνιγγιτιδόκοκκο και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων τεσσάρων ετών, τα περιστατικά μηνιγγίτιδας από μηνιγγιτιδόκοκκο που δηλώνονται στο ΚΕΕΛ, κυμαίνονται μεταξύ 90 και 230 ετησίως. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας. Συγκεκριμένα, κατά το έτος 2003 τα κρούσματα ανήλθαν σε 133, ενώ πέρυσι δηλώθηκαν 93 κρούσματα.

Το ΚΕΕΛ, αναφέρει ακόμα ότι υπάρχει εποχιακή διακύμανση των κρουσμάτων μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας και τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται συνήθως τους μήνες από Δεκέμβριο έως και Απρίλιο.

«Τα κρούσματα που έχουν δηλωθεί από τον Ιανουάριο έως και τις 9 του Φεβρουαρίου 2005 είναι πολύ λιγότερα σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2004», αναφέρει το ΚΕΕΛ. Βάσει των στοιχείων τα κρούσματα που δηλώθηκαν το Γενάρη του 2004 ήταν 15, ενώ το 2005 δηλώθηκαν μόνο εφτά. Αντίστοιχα το Φλεβάρη του 2004 δηλώθηκαν έντεκα κρούσματα, ενώ φέτος, έως τις 9 Φλεβάρη είχαν δηλωθεί τέσσερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ