Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΙ
«Να μην παραχωρηθεί για γήπεδο»

Εκκληση του συλλόγου εργαζομένων στο ΥΠΕΧΩΔΕ προς τον υπουργό Γ. Σουφλιά, ζητώντας να προχωρήσει επιτέλους η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου

Μέρος του πάρκου στο Γουδί
Μέρος του πάρκου στο Γουδί
Οι εργαζόμενοι του ΥΠΕΧΩΔΕ, με ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου τους προς τον υπουργό Γ. Σουφλιά, απευθύνουν έκκληση να μην προχωρήσει σε οποιουδήποτε είδους παραχώρηση όσον αφορά εκτάσεις της περιοχής Γουδί για τη δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Οπως επισημαίνει, συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Μονίμων υπαλλήλων του ΥΧΟΠ, ΝΠΔΔ και των μεταταγμένων υπαλλήλων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση «όποια έκταση και να δοθεί, θα σημάνει την καίρια υποβάθμιση μιας περιοχής που, εκτός των άλλων, αποτελεί έναν αναντικατάστατο πνεύμονα για πέντε σημαντικούς δήμους του περιβαλλοντικά ταλαιπωρημένου Λεκανοπεδίου. Η ανάγκη εξασφάλισης και διατήρησης ζωτικών ελεύθερων χώρων στο σύνολο της ελληνικής πρωτεύουσας (και όχι μόνο), αποτελεί πλέον απαγορευτικό παράγοντα και για την απλή σκέψη κατασπατάλησης, έστω και ενός τετραγωνικού μέτρου ανάσας».

«Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής - τονίζεται στην επιστολή - προφανώς προτιμούν να διατηρήσουν την καθημερινή τους γαλήνη, μακριά από τις απειλές της όποιας φανατισμένης "θύρας". Προτάσσουν την παρεχόμενη δυνατότητα να ζήσουν σε ένα περιβάλλον, κατά το δυνατόν, αλώβητο απ' το παμφάγο μπετόν και την υπέρμετρη κυκλοφοριακή επιβάρυνση. Νιώθουν ασφάλεια έχοντας εγγυημένο ένα σωτήριο καταφύγιο σε περίπτωση σεισμού, επιθυμούν γενναίες παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσής τους και δεν επιθυμούν τη δημιουργία τετελεσμένων, που τελικά, με μαθηματική ακρίβεια, θα συμβάλλουν στην επιδείνωση μιας ήδη ασφυκτικής κατάστασης».

Επίσης ο Σύλλογος υπογραμμίζει πως «η όποια ώριμη πλέον επικαιροποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας (ΡΣΑ), αναγκαιότητα που ήδη έχουμε επαρκώς επισημάνει, θα πρέπει να κατατείνει στην ελάττωση της τσιμεντοκάλυψης και όχι στην αλόγιστη επέκτασή της».

Η ανοιχτή επιστολή, αφού επισημαίνει ότι οι διατάξεις του Νόμου 732/77 και του ΠΔ 31.8.78 θα πρέπει να γίνουν σεβαστές, καταλήγει: «Κύριε υπουργέ οι εργαζόμενοι στο υπουργείο, όλα τα στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ, θα είναι αρωγοί, όπως έπραξαν πάντα, στην προσπάθεια διάσωσης και αυτής της μίας από τις τόσο λιγοστές οάσεις ζωής, που έχουν απομείνει στο κάποτε "κλεινόν άστυ". Το ταχύτερο δυνατόν αξίζει λοιπόν να δρομολογηθεί επιτέλους η οριστική δημιουργία του "Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδί - Ιλισός", που δικαιολογημένα, άλλωστε, ζητούν όλοι οι συμπολίτες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ