Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
«Εντολές» καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων

Με τη φρασεολογία άλλων εποχών - όπως «εντέλλεσθε» - ο Αντινομάρχης Αθηνών Λ. Ανωμερίτης έστειλε εγκύκλιο προς τους επόπτες δημόσιας Υγείας να πραγματοποιήσουν μια σειρά από ελέγχους, για τους οποίους δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις της υπηρεσίας και ταυτόχρονα παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νομαρχίας Υπαλλήλων Αθηνών, με ομόφωνη απόφασή του καταδικάζει την εντολή του δημάρχου για τη «διενέργεια νυχτερινών υγειονομικών ελέγχων σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές». Ο Σύλλογος ζητά απ' τη Νομαρχιακή Αρχή να πάρει πρωτοβουλίες, ώστε να προωθηθούν νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις για την επίλυση των εκκρεμών θεμάτων, που σχετίζονται με τους βραδινούς και μεταμεσονύχτιους ελέγχους αντί να δίνει εντολή, χρησιμοποιώντας την εξουσία της, για νυχτερινούς ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης, καταπατώντας στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Για να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας της υπηρεσίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες, να υπάρξει νομική και ασφαλιστική κάλυψη των υπαλλήλων, πρόβλεψη της ανάλογης αμοιβής, καταβολή εξόδων κίνησης, προμήθεια και χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων κλπ.

Ο Σύλλογος θεωρεί ότι η Νομαρχιακή Αρχή με τη στάση της αυτή βοηθά έμμεσα στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στα αστυνομικά όργανα και γενικά σε φορείς που δεν έχουν τέτοιες αρμοδιότητες, ενώ ταυτόχρονα θέλει να δημιουργήσει στην κοινωνία την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης και γενικά με την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Τέλος, ο Σύλλογος καταγγέλλει το «εντέλλεσθε» που εκφράζει λογική πρακτική άλλων εποχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ