Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΦΕΡΩΝ
Επείγει το αποχετευτικό δίκτυο

Να χρηματοδοτηθεί το έργο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στο Δήμο Φερών, ζητούν από την κυβέρνηση, με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Χαρακτηριστικά οι βουλευτές σημειώνουν στην Ερώτησή τους: «Η πόλη του Βελεστίνου είναι στην καρδιά μιας αναπτυσσόμενης βιομηχανικά περιοχής με πολλαπλά προβλήματα, οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά. Η αποχέτευση της πόλης είναι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα. Υπάρχουν μικρές ιδιοκτησίες στο μεγαλύτερο μέρος του οικισμού και το υφιστάμενο σύστημα αποχέτευσης με απορροφητικούς βόθρους έχει κορεστεί προ πολλού, επιβαρύνοντας υπερβολικά τον υδροφόρο ορίζοντα. Να σημειωθεί πως το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου αντλεί ετησίως 4 εκατομμύρια κυβικά νερό προς ύδρευση από την εν λόγω περιοχή».

Συνεχίζοντας στην Ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν: «Η ΔΕΥΑ του Δήμου Φερών, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες ετών, υπέβαλε στις 31/1/05 μελέτη καθ' όλα ώριμη για ένταξη και χρηματοδότηση στα ΠΕΠ Θεσσαλίας. Ο Δήμος Φερών εμπίπτει σύμφωνα με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ στην προτεραιότητα Γ΄ και πρέπει να έχει δίκτυο αποχέτευσης μέχρι τις 31/12/2005». Για το λόγο αυτό οι βουλευτές ζητούν να εγκριθεί σύντομα το έργο, προϋπολογισμού 3.710.000 ευρώ, ώστε να ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ