Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Χρέος ο αγώνας για την ιστορική μνήμη

Ψήφισμα συμπαράστασης στο Δήμο Καισαριανής, για το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στο Δήμο Καισαριανής έβγαλε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση για τον αγώνα που κάνει για το στήσιμο του Μνημείου της Αντίστασης και τη διάσωση της ιστορικής μνήμης.

«Με αίσθημα αισιοδοξίας και αγανάκτησης χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία σας για τη διάσωση - διάδοση της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης και του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής. Αισιοδοξία που απορρέει από το ρόλο που πρέπει να εκτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη διάδοση της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης και παράλληλα αγανάκτηση προς όλους αυτούς που θέλουν να καπηλευτούν τη ζωντανή ιστορία του τόπου μας και να σβήσουν με κάθε τρόπο τις ολοζώντανες μνήμες και διδαχές της Εθνικής Αντίστασης προς τον Ελληνικό λαό», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Μνημεία της νεότερης ιστορίας του ελληνικού λαού, όπως το «Σκοπευτήριο της Καισαριανής», που αποτέλεσαν τόπους μαρτυρίου και θανάτου για χιλιάδες πατριώτες, επισημαίνεται στο ψήφισμα, είναι πολιτικά - ιστορικά - πολιτιστικά διαμάντια που δεν μπορεί κανείς να τα καπηλευτεί. Είναι φωτεινά ορόσημα που καθοδηγούν τον ελληνικό λαό και εμπνέουν τις νεότερες γενιές σε νέους αγώνες για δημοκρατία - ειρήνη - κοινωνική και λαϊκή προκοπή. Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να διασώσει τα μνημεία αυτά και ο λαός να τα περιφρουρήσει με τους αγώνες του. Και καταλήγει το ψήφισμα:

«Στεκόμαστε πλάι σας στην προσπάθειά σας αυτή τιμώντας την Εθνική Αντίσταση, τη μαρτυρική ιστορία των πόλεών μας Κοκκινιάς και Καισαριανής, τους δεκάδες Κοκκινιώτες αγωνιστές που άφησαν την τελευταία τους πνοή υπερήφανοι και με ψηλά το κεφάλι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στους 200 πατριώτες που εκτελέστηκαν τη ματωμένη Πρωτομαγιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ