Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Δικομματικός καβγάς σε βάρος νησιωτών - ναυτεργατών

Ο δικομματικός «καβγάς» σε βάρος των νησιωτών, των ναυτεργατών, συνολικά των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού καλά κρατεί, προκειμένου να ανακοπεί το κίνημα που αναπτύσσεται στα νησιά με μπροστάρη την Παναιγαιακή Συντονιστική Επιτροπή και να «χτυπηθεί» το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλεται για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες επειδή αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή, εφοπλιστόδουλη πολιτική που υπηρετούν τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ. Χτες παίχτηκε μία ακόμα πράξη αυτής της απροκάλυπτης κοροϊδίας, αυτή τη φορά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη με πρωταγωνιστές τους πρώην υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσή, Γ. Ανωμερίτη, τον πρώην υπουργό Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκη ενώ συμμετείχαν και οι βουλευτές Γ. Διαμαντίδης και Π. Ρήγας.

Αυτό που διαπιστώθηκε από τα όσα βαρύγδουπα ειπώθηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης και από την κύρια εισήγηση που έγινε από τον Χρ. Παπουτσή περί «συναλλαγών της κυβέρνησης κάτω από τραπέζι» με «διάφορα συμφέροντα», ήταν απλά και μόνο η πλήρης ταύτιση απόψεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ειδικότερα οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ απέδωσαν τα δεινά που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες από τη ραγδαία υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, στο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν εφαρμόζει απαρέγκλιτα το νομοθετικό έκτρωμα 2932/01 - «παιδί» του ΠΑΣΟΚ - για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας! Το νόμο δηλαδή που ανέδειξε το διαλυτικό κανονισμό 3577 της Ευρωπαϊκής Ενωση σε Εθνικό Δίκαιο και κατά συνέπεια τους ακτοπλόους εφοπλιστές σε «κράτος εν κράτει»! «Αυτό ακριβώς αναδεικνύουμε σήμερα - ανέφερε προκαλώντας ο Χρ. Παπουτσής - ότι η κυβέρνηση δεν έρχεται να εφαρμόσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο κατά τη δική μας γνώμη και με βάση την πρακτική των προηγούμενων 3 χρόνων, γιατί κι εδώ υπάρχουν υπαρκτά αποτελέσματα και έργο, μπόρεσε να εγγυηθεί την απρόσκοπτη κίνηση και τις συγκοινωνίες σε όλα τα νησιά, όπως επίσης εγγυήθηκε και είχαμε σαφή αποτελέσματα, αναβάθμιση των υπηρεσιών με ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς των ναυτικών»!

Μάλιστα εντείνοντας την πρόκληση μίλησε μέχρι και «για τους αγώνες των ναυτικών, οι οποίοι δικαιώθηκαν με την περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»! Αυτό όταν αυτή ακριβώς η κυβέρνηση ήταν που έντυσε τους ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων στο χακί επιβάλλοντας το έσχατο μέτρο του στρατιωτικού νόμου αφού πρώτα είχε βάλει τους ράμπο του Λιμενικού να τους ποδοπατήσουν στο λιμάνι του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ