Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
«Παλιάς τεχνολογίας» τα πυρηνικά της ΛΔ Κορέας λέει η Σεούλ...

ΣΕΟΥΛ.--

Η ΛΔ Κορέας μπορεί να διαθέτει πυρηνικά όπλα όχι, όμως, και την τεχνολογία για τη μεταφορά τους από σύγχρονους πυραύλους, υποστηρίζει έκθεση των νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών προς το εθνικό Κοινοβούλιο, στοιχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν χτες στη Σεούλ.

«Ακόμη και εάν η ΛΔ Κορέας έχει αναπτύξει πυρηνικά όπλα, πρόκειται για παλιάς τεχνολογίας συστήματα ατομικών όπλων που μπορούν να βάλλουν κατά στόχων εάν προσαρτηθούν σε αεροσκάφη, κατά τον τρόπο ρίψης των ατομικών βομβών που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι... Για να τοποθετηθεί πυρηνική βόμβα σε πύραυλο θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από μισό τόνο, και τέτοια τεχνολογία δε νομίζουμε πως διαθέτει η ΛΔ Κορέας», αναφέρει η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Γιονχάπ». Αναφέρονται επιπλέον ως «ισχνές» οι πιθανότητες να εξήγαγε η ΛΔ Κορέας πυρηνική τεχνολογία στο εξωτερικό, πράγμα που έρχεται σε αντιπαράθεση με τους ισχυρισμούς των Αμερικανών που υποστηρίζουν πως διαθέτουν «ισχυρά στοιχεία» περί πώλησης βορειοκορεατικού εμπλουτισμένου ουρανίου στη Λιβύη.

Το ίδιο 24ωρο, το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμυνας απηύθυνε πρόσκληση στην Πιονγιάνγκ για την πραγματοποίηση συνάντησης υψηλότατων στρατιωτικών αξιωματούχων μεταξύ των δύο χωρών, με βασικό θέμα την καταβολή κοινών προσπαθειών για την αποτροπή εκδήλωσης θερμού επεισοδίου στη μεθόριο ή στη θαλάσσια περιοχή αμφοτέρων χωρών. «Η ΛΔ Κορέας δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στην πρότασή μας αλλά προσδοκούμε πως θα δώσει μία ειλικρινή και θετική απάντηση» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Αμυνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ