Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Εντείνονται οι μετεκλογικές διεργασίες

Κατοχικοί στρατιώτες κλείνουν περιοχή που έχει δεχτεί επίθεση

Associated Press

Κατοχικοί στρατιώτες κλείνουν περιοχή που έχει δεχτεί επίθεση
ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Ενώ η Εθνική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή εξετάζει, ακόμη, τις εκατοντάδες προσφυγές που έχουν κατατεθεί για τη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών της 31ης Γενάρη, σε μια σειρά από περιοχές, τα κόμματα που συμμετείχαν έχουν επιδοθεί σε μαραθώνιο διαβουλεύσεων για την «επόμενη ημέρα». Οπως έγινε γνωστό, χτες, το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Συμμαχίας, που υποστηρίχτηκε από το θρησκευτικό ηγέτη των σιιτών Μεγάλο Αγιατολάχ Αλί αλ Σιστάνι, μετά από εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων που το αποτελούν, φαίνεται να καταλήγει σε έναν κοινό υποψήφιο για την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, η Ενωτική Συμμαχία θα προτείνει για πρωθυπουργό τον νυν αντιπρόεδρο της δοτής κυβέρνησης Αλάουι και ηγέτη του ισλαμιστικού κόμματος «Ντάουα», Ιμπραχίμ αλ Τζαφάρι. Επισήμως, πάντως, δεν έχει γίνει σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται, αν και με μικρότερη συχνότητα χτες, και οι αντικατοχικές επιθέσεις. Στην Μπαακούμπα, ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και 2 τραυματίστηκαν όταν βόμβα εξερράγη στο δρόμο όπου περιπολούσαν. Στη Βαγδάτη, αργά το βράδυ της Δευτέρας, σκοτώθηκε άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης και 3 τραυματίστηκαν, επίσης, από βομβιστική επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ