Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Επιβεβλημένος ο συντονισμός της αγωνιστικής δράσης

Η 17 Μάρτη να γίνει απεργιακή ημέρα όλων των εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και με όπλο το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ να υπερασπιστούν και να διεκδικήσουν νέα δικαιώματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Αυτό ήταν το κάλεσμα - πρόταση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, της ΕΣΑΚ Τραπεζών, στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ.

Στην προοπτική αυτή και με δεδομένη την αντιασφαλιστική επίθεση που δέχονται οι τραπεζοϋπάλληλοι, η ΕΣΑΚ πρότεινε την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στον κλάδο για σήμερα και την ερχόμενη Τετάρτη, την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας και τη σύγκληση νέου Γενικού Συμβουλίου για παραπέρα κλιμάκωση της δράσης. Την πρόταση αυτή παρουσίασε στο χτεσινό Γενικό Συμβούλιο ο Γ. Ποντικός, εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ, προσθέτοντας ότι οι δύο προκηρυγμένες απεργίες για τη Δευτέρα 21 και τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη οδηγούν σε αδιέξοδο, γιατί δεν κινούνται στην κατεύθυνση κλιμάκωσης της δράσης. Και ότι το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλει η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚΕ και Αυτόνομο Δίκτυο (ΣΥΝ) - για εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και διευκολύνει το στόχο των εργοδοτών για ενίσχυση του ανταγωνισμού και αύξηση της κερδοφορίας τους.

Τελικά, κάτω από το βάρος της δυναμικής που έχει ήδη αναπτυχθεί μετά από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για απεργία στις 17 Μάρτη, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΑΣΚΕ και Αυτόνομο Δίκτυο - αν και επέμειναν στην απόφαση για απεργίες στις 21 και 28 Φλεβάρη - συμφώνησαν να προτείνει το Γενικό Συμβούλιο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΔΕΚΟ να συντονίσουν τις αποφάσεις τους για απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Μάρτη.

  • Χτες οι τραπεζίτες κατέθεσαν νέα πρόταση για το Ασφαλιστικό στο υπουργείο Οικονομικών. Αν και το ακριβές περιεχόμενο δεν έγινε γνωστό, ωστόσο εκτιμάται ότι και αυτή η πρόταση κινείται στα πλαίσια απαλλαγής των τραπεζιτών από τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και στοχεύει στο χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ