Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Για την οργάνωση της απεργίας

«Με πυξίδα την απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Μάρτη, όλες οι δυνάμεις πρέπει να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της, καθώς η ένταση της ταξικής πάλης με ταξικό προσανατολισμό είναι ικανή να αποδυναμώσει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και να δώσει προοπτική για τον εργαζόμενο λαό».

Αυτό τόνισε χθες το βράδυ ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε σύσκεψη της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της απεργίας. Το στέλεχος του ΠΑΜΕ επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί το απεργιακό κλίμα, υπογραμμίζοντας πως σε οργανωτικό επίπεδο επιβάλλεται να πάρουν έγκαιρα απόφαση προκήρυξης 24ωρης απεργίας όλα τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων και σε πρακτικό να πραγματοποιηθούν άμεσα περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλιάς, να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές, να οργανωθούν οι εργαζόμενοι, με τελικό στόχο οι απεργιακές συγκεντρώσεις να πάρουν παλλαϊκά χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως την απεργία στις 17 Μάρτη επιβάλλουν μια σειρά λόγοι, καθώς η κυβέρνηση δρομολογεί μέτρα για νέα έφοδο στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ ενδεικτική των προθέσεών της είναι και η προ ημερών ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής της, που οδηγεί στο πάγωμα ακόμα και στη μείωση του εργατικού εισοδήματος.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Πρέπει να τα δώσουμε όλα για την επιτυχία της απεργίας, αναδεικνύοντας το πλαίσιο, με το οποίο αγωνιζόμαστε, κάτι που είναι εφικτό, καθώς η εμπειρία που υπάρχει και από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις καταδεικνύει ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη απεργία».

Νωρίτερα, τη σύσκεψη άνοιξε ο Αγγελος Κοντογιαννάτος, επικεφαλής της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ, που παρουσίασε μια σειρά οργανωτικά και πρακτικά μέτρα για την επιτυχία της απεργίας, ενώ το λόγο πήραν στη συνέχεια και άλλοι συνδικαλιστές, που επισήμαναν την ανάγκη να συστρατευτεί το σύνολο των εργαζομένων στην επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση, ώστε να αποκρουστεί η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ