Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Δυναμική αντίδραση στο ξεπούλημα του δήμου

Συγκέντρωση ενάντια στην ανάθεση των δημοτικών δραστηριοτήτων σε ξένο επιχειρηματικό όμιλο, διοργανώνει σήμερα, στις 8μμ, έξω από το δημαρχείο της πόλης όπου συζητείται η επίμαχη σύμβαση, η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση»

Δυναμικά αναμένεται να αντιδράσουν σήμερα οι κάτοικοι Χαϊδαρίου στα σχέδια του δημάρχου να αναθέσει την τύχη τη δική τους και της πόλης τους σε ευρωπαϊκό επιχειρηματικό όμιλο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης». Ενα κάλεσμα που συνοδεύεται και από την απαραίτητη ενημέρωση του κόσμου που αρνείται να κάνει ο δήμαρχος, φοβούμενος προφανώς τις εύλογες αντιδράσεις, αφού οι Χαϊδαριώτες «δεν εξέλεξαν Δημοτική Αρχή που θα ξεπουλήσει την πόλη τους σε ξένους ομίλους» - όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η παράταξη.

Απ' ό,τι φαίνεται, λοιπόν, τα σχέδια του δημάρχου να ψηφιστεί σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο η σύμβαση με την οποία ο δήμος αναθέτει την πληθώρα των δραστηριοτήτων του στον Ευρωπαϊκό Ομιλο Οικονομικού Σκοπού, με την επωνυμία «Ελληνικός Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης» και έδρα την Ιρλανδία, δε θα περάσουν ανώδυνα και απαρατήρητα. Μισή ώρα πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή στις οχτώ το βράδυ, έξω από το δημαρχείο της πόλης, η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» έχει καλέσει τους Χαϊδαριώτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα ουσιαστικά του δήμου.

Η σύμβαση που φέρνει προς ψήφιση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο η Διοίκηση του δήμου, είναι πρωτοφανής για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αλλά χαρακτηριστική της διείσδυσης του μεγάλου κεφαλαίου σε όλες τις εκφάνσεις - θεσμούς, δραστηριότητες - της δημόσιας ζωής. Το περιεχόμενό της δεν αφήνει περιθώρια για τον οποιοδήποτε εφησυχασμό τόσο από τους δημότες όσο και από τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα, αφού ουσιαστικά καταλύει τον ίδιο το σκοπό και ρόλο του θεσμού. Χαρακτηριστικό είναι - όπως πληροφορεί και στην ανακοίνωσή της η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» - ότι ο εν λόγω επιχειρηματικός όμιλος αναλαμβάνει την πληθώρα των αρμοδιοτήτων του δήμου, από την εκπόνηση μελετών, μέχρι τη διοργάνωση σεμιναρίων και ακόμα παραπέρα μέχρι και την εκπροσώπησή του ενώπιον κάθε κρατικής και δικαστικής αρχής!

Στα σχέδια αυτά καλεί η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» τους Χαϊδαριώτες να αντισταθούν. Να συσπειρωθούν δυναμικά ενάντια στην υποθήκευση του δήμου και στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων του σε μια εταιρία που θα κερδοσκοπήσει και θα αλώσει την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ