Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάσεις εργασίας στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Με κύρια αιτήματα την ένταξη του Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας σε εφημερία που να ανταποκρίνεται στο επίπεδο ζήτησης παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως καθορίζονται από τις συνολικές ανάγκες που υπάρχουν στο πλαίσιο του ΕΣΥ, και την αναβάθμιση του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι του «Θριάσιου» προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, θα πραγματοποιήσουν 3ωρες στάσεις εργασίας (10 π.μ - 1 μ.μ) σήμερα Τετάρτη, αλλά και στις 24 και 31 Μάη 2000. Κατά τις στάσεις θα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις του προσωπικού στους χώρους του νοσοκομείου, ενώ θα διακινηθούν και ανακοινώσεις στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Αιτήματα των εργαζομένων είναι η ανάπτυξη των Κέντρων Υγείας και η στελέχωσή τους, η έγκριση του νέου οργανισμού του νοσοκομείου που έχει κατατεθεί στο υπουργείο, η άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, η κάλυψη των κενών θέσεων λόγω των αδειών μητρότητας σύμφωνα με την υπουργική απόφαση (αριθμός που αγγίζει το 15% του νοσηλευτικού - βοηθητικού προσωπικού). Τέλος οι εργαζόμενοι ζητούν τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που εκκρεμούν, τη λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου και των κρίσεων του προσωπικού, ενώ δηλώνουν την αντίθεσή τους σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης τομέων του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ