Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Στον αέρα» η ανασύσταση της Κάρλας

Οι δύο Θεσσαλοί βουλευτές του ΚΚΕ καταγγέλλουν ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για άμεση έναρξη του έργου έσβησαν σαν προεκλογικά βεγγαλικά

Την ανησυχία των κατοίκων των παρακάρλιων περιοχών των Νομών Βόλου και Λάρισας για την τύχη του έργου «Ανασύσταση της Λίμνης Κάρλας», μεταφέρουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Γιάννης Πατάκης, με Ερώτηση που απευθύνουν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εθνικής Οικονομίας.

Το έργο της Κάρλας - καταγγέλλουν - έργο πνοής και πολλαπλής χρησιμότητας για όλη τη Θεσσαλία, με σοβαρές επιπτώσεις στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, στον αγροτικό τομέα και την ύδρευση των πόλεων, με άμεσες και μακροχρόνιες συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή των Θεσσαλών και ιδιαίτερα των κατοίκων των παρακάρλιων περιοχών, με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, βρίσκεται στον αέρα.

Συγκεκριμένα - αναφέρουν οι δύο βουλευτές - δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η χρηματοδότησή του από το Γ` ΚΠΣ. Οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΕ για τη χρηματοδότηση του έργου, παρά το ότι πέρασε ένας χρόνος, δεν έχουν υλοποιηθεί: 1) Ημερίδα για την έκφραση μη κυβερνητικών φορέων για περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου, 2) Ιδρυση φορέα διαχείρισης υδάτινων πόρων, 3) Εκπόνηση μελέτης για τους υδάτινους πόρους της Θεσσαλίας.

Η ένταξή του στο εθνικό σκέλος δεν εξασφαλίζει την κατασκευή του έργου - επισημαίνουν - πολύ περισσότερο τώρα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού την προηγούμενη εξαετία, για μικροκομματικούς καθαρά λόγους, το έργο είχε εξαγγελθεί, τόσο από το ΥΠΕΧΩΔΕ με ημερομηνία λήξης την 31/12/1997, όσο και από τον πρωθυπουργό το 1997.

«Η εγκατάσταση του εργολάβου από το Δεκέμβρη και οι προεκλογικές υποσχέσεις για έναρξη των εργασιών Μάρτη - Απρίλη, δεν είχαν καμιά συνέχεια. Εσβησαν σαν βεγγαλικά, μετά τις εκλογές», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, που απευθύνουν τα εξής καίρια ερωτήματα προς τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Υπάρχει βούληση της κυβέρνησης για την άμεση - όπως προεκλογικά υποσχέθηκε - κατασκευή του έργου;
  • Θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από το Γ` ΚΠΣ;
  • Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην απαλλοτρίωση των γεωργικών εκτάσεων που απαιτεί το έργο; Θα αποζημιώσει επαρκώς τους αγρότες που θίγονται από τις απαλλοτριώσεις;
  • Θα ληφθούν όλα τα μέτρα, ώστε να ξεκινήσει και να αποπερατωθεί το έργο χωρίς προβλήματα και αναβολές;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ