Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεδριάζει σήμερα η διϋπουργική επιτροπή

Την άμεση τροποποίηση του νομικού πλαισίου, προκειμένου να συσταθεί η πενταμελής συντονιστική - Εκτελεστική Γραμματεία στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ) «Αθήνα 2004», αναμένεται να ζητήσει - σύμφωνα με πληροφορίες - η πρόεδρος της εταιρίας Γ. Δασκαλάκη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της νέας διευρυμένης διϋπουργικής επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Η νέα Γραμματεία θα λαμβάνει αποφάσεις, θα ελέγχει την υλοποίησή τους και θα αποτελεί το συνδετικό «κρίκο» με τις αρμόδιες κυβερνητικές επιτροπές. Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μέλη της Γραμματείας του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας θα είναι η Γ. Δασκαλάκη, ο Κ. Μπακούρης, η Ν. Τζαβέλλα, ο Λ. Νικολάου και ο Δ. Αβραμόπουλος. Οι αλλαγές του νομικού πλαισίου με τις οποίες θα οριστικοποιηθεί και τυπικά το «σχήμα» και θα προσδιορίσει τις αρμοδιότητες της Γραμματείας θα σηματοδοτήσουν την επίσπευση των διαδικασιών για το μοίρασμα του Ολυμπιακού πακέτου στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Χτες, ο υπουργός Πολιτισμού Θ. Πάγκαλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο και τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα.

ΕΥΔΕ στο υπουργείο Πολιτισμού

Σήμερα, θα υπογράψει ο υπουργός Πολιτισμού το Προεδρικό Διάταγμα για τη σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Εργων (ΕΥΔΕ), που θα αναλάβει να εκτελέσει τα 42 Ολυμπιακά έργα, αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Φλωρίδη. Μερικά από αυτά, είναι το γήπεδο πινγκ πονγκ στο Γαλάτσι, το κλειστό της άρσης βαρών στη Νίκαια, καθώς και έργα αναμόρφωσης υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων. Το συνολικό κόστος των έργων - σύμφωνα με τον υφυπουργό - θα φτάσει τα 110 δισ. δραχμές και θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τον ΟΠΑΠ.

Οπως είπε χτες ο υφυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, πρόκειται να υπογράψει 150 Προεδρικά Διατάγματα για τη μεταβίβαση αντίστοιχου αριθμού Εθνικών Αθλητικών Κέντρων στους Δήμους, που για επτά χρόνια το 80% των εξόδων λειτουργίας τους θα το καλύπτει η ΓΓΑ. Ακόμα, ο Γ. Φλωρίδης ανέφερε ότι «η διαδικασία μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ έχει ξεκινήσει με την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας», χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ