Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Αντιμετωπίζει τους εργάτες ως εγκληματίες

Κουμπουροφόρος λιμενικός επιχείρησε να βγάλει όπλο ενάντια σε ανέργους και συνδικαλιστές

Οι εργάτες που «σηκώνουν κεφάλι»! Αυτός είναι «εχθρός» και για την κυβέρνηση της ΝΔ και πρέπει να χτυπηθεί! Το έδειξε χτες το πρωί με τον καλύτερο τρόπο στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ηταν ασφυκτικά γεμάτο από κουμπουροφόρους «Ράμπο» των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος και λιμενικούς που τέθηκαν σε θέση μάχης για να «υποδεχτούν» τους «εγκληματίες». Ποιους; Τους συνδικαλιστές από τη Ζώνη και τους 250 ναυτεργάτες των τουριστικών πλοίων της «ROC», που «σεμνά και ταπεινά» σε συμπαιγνία κυβέρνηση και εφοπλιστές τους πέταξαν στις λίστες της ανεργίας. Ποιο ήταν το «έγκλημά» τους; Οτι διεκδικούν το αυτονόητο: Μεροκάματο!

Μάλιστα, για την αντιμετώπιση των «εγκληματιών» εργατών, ένα ανδρείκελο των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού, δείχνοντας ποιο ήταν το πνεύμα των εντολών που τους είχαν δοθεί, δε δίστασε να επιχειρήσει να βγάλει και το όπλο του από τη θήκη για να απειλήσει τους «βαρβάρους»! Ενέργεια που αποτράπηκε αποφασιστικά από την παρέμβαση των συγκεντρωμένων!

Οτι και αυτή η κυβέρνηση είναι ταγμένη να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να εφαρμόζει τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης του κεφαλαίου, ακόμα και διά ροπάλου, φαίνεται ξεκάθαρα από τα όσα νιώθουν στο πετσί τους οι ναυτεργάτες της «ROC», αλλά και οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης, τους οποίους οδηγεί στην εξαθλίωση.

Οι ναυτεργάτες των τριών τουριστικών πλοίων «ΤΡΙΤΩΝ», «ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΡΕΝΕΣΑΝΣ» και «ΟΔΥΣΣΕΥΣ» της «ROC», των εφοπλιστών Λούη και Ποταμιάνου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χτες για τέταρτη φορά - από την περασμένη Πέμπτη - έξω από το υπουργείο απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους και μπάρκο, από τις 7 Φλεβάρη έμειναν χωρίς δουλιά. Το Εφετείο Πειραιά, εκδίδοντας απόφαση «κομμένη» στα μέτρα των εφοπλιστών, έθεσε τη «ROC», η οποία εμφάνισε δήθεν οικονομική κατάρρευση, σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης. Το «καθεστώς» αυτό αφορά μόνο τα τρία πλοία και όχι συνολικά την εταιρία. Ετσι «λύθηκαν» οι συμβάσεις εργασίας των ναυτεργατών. Βρέθηκαν απολυμένοι χωρίς αποζημίωση και χωρίς την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται εδώ και 5 μήνες, χώρια τα αναδρομικά του 2004!

Οι ναυτεργάτες τώρα παραμένουν στα πλοία χωρίς τροφή, χωρίς θέρμανση και χωρίς προοπτική. Ενώ η «ROC» ετοιμάζει νέες επιχειρηματικές κινήσεις... Τι έκανε το ΥΕΝ και η κυβέρνηση απέναντι σε αυτή την καραμπινάτη «κομπίνα» της «ROC»; Αφού πρώτα έστειλε και συγκεκριμένα προχτές στους 250 ναυτεργάτες... ακριβώς 60 μερίδες φαγητού από το μαγειρείο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, χτες επιστράτευσε σε βάρος τους και τις δυνάμεις καταστολής!

Στην ίδια κατάσταση και οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης. Η ΝΔ, που τους «φούσκωσε» με «θα» για να τους αρπάξει την ψήφο, τώρα συνεχίζει το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Ζώνης, στέλνοντάς τους μαζικά στην ανεργία και τη φτώχεια. Χτες οι συνδικαλιστές των σωματείων απαίτησαν συνάντηση με τον υπουργό, προκειμένου να τους απαντήσει πότε θα υλοποιηθούν αυτά ακριβώς τα «θα». Αντί αυτού βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους «Ράμπο».

Οι ναυτεργάτες της «ROC» θα συγκεντρωθούν και σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι ξανά έξω από το υπουργείο, ενώ οι εργάτες της Ζώνης προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις από τα μέσα της ερχόμενης βδομάδας.

Να σημειωθεί ότι αργά χτες το βράδυ ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υπουργού Μ. Κεφαλογιάννη Μ. Τρούλης, με εντολή του υπουργού επιχείρησε να «συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα», λέγοντας ότι δεν έγινε τίποτα, δεν τραβήχτηκε όπλο από λιμενικό, ενώ απείλησε και δημοσιογράφους με αγωγή σε περίπτωση που γράψουν για το περιστατικό!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα προνόμια σε εφοπλιστές και COSCO (2012-03-27 00:00:00.0)
«Ράμπο» στα καράβια και πλήρης άρση του καμποτάζ (2012-01-13 00:00:00.0)
Οργιάζει η «μαύρη» εργασία στον Πειραιά (2008-01-30 00:00:00.0)
Κόντρα στη μοιρολατρία (2005-02-05 00:00:00.0)
Αθλια συμπαιγνία σε βάρος τους (2004-12-16 00:00:00.0)
Χωρίς δουλιά και απλήρωτοι (2004-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ