Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΕΡΝΙΛΑΚ»
Απέργησαν για την υπογραφή σύμβασης

Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο χρωμάτων «ΒΕΡΝΙΛΑΚ», στη Μάνδρα, πραγματοποίησαν χτες 24ωρη απεργία με αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι με υπόμνημα, που κατέθεσαν τόσο προς τη διεύθυνση της «ΒΕΡΝΙΛΑΚ» όσο και προς την Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας, ζητούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς όλου του προσωπικού, εκκαθάριση μισθοδοσίας στο τέλος του μήνα, πριμ παρουσίας, το ετήσιο πριμ να διανέμεται κατά τα 2/3 ισόποσα σε όλο το προσωπικό και κατά το 1/3 με αξιολόγηση της επιχείρησης, καθώς και την πρόσληψη χειριστών «κλαρκ». Επίσης, ζητούν να τοποθετηθεί εξαερισμός και θέρμανση σε όλους τους χώρους του εργοστασίου, να γίνει απολύμανση στους χώρους εργασίας, να δημιουργηθεί εστιατόριο και να εξοπλιστεί το γραφείο του σωματείου. Ζητούν επιπλέον τη συντόμευση των εργασιών εκσυγχρονισμού του εργοστασίου και έξτρα ασφάλιση των οδηγών - πωλητών και ρύθμιση αδειών.

Στην απεργία που είχε εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων στη βιομηχανία συμμετείχε το 90% των εργαζομένων, ενώ δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας, καθώς και για να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς, αφού υπάρχουν προβλήματα που χρονίζουν. Τέλος, ζητούν όσο το δυνατόν συντομότερα να συναντηθούν με τη διεύθυνση του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ