Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αντισυνδικαλιστική τακτική νοθείας

Τις πράξεις νοθείας στο Συνέδριο και τη σχετική τακτική του προέδρου του ΕΚΠ, κατάγγειλε η ΔΑΣΚ σε συνέντευξη Τύπου

Την τυχοδιωκτική, αντισυνδικαλιστική τακτική της «βίας και νοθείας», στην οποία κατέφυγε η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά κατά την πραγματοποίηση του ετήσιου απολογιστικού συνεδρίου - με τη συμμετοχή παράνομα αντιπροσώπων, αλλά και με την αλλοίωση της σύνθεσης των αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού - κατήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου η Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση(υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ).

Το όργια της παρανομίας και της νοθείας παρουσίασε ο γραμματέας του ΕΚΠ και στέλεχος της ΔΕΣΚ Μιχάλης Νουφαρίτσης. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι κατά τη δεύτερη μέρα της ψηφοφορίας για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης, έλαβε χώρα νέα προκλητική παράνομη μεθοδευμένη επιχείρηση νοθείας με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ΕΚΠ Γ. Μίχα, ο οποίος αντικατέστησε τέσσερις νόμιμους αντιπροσώπους της ΠΕΜΕΝ, με γραπτή μάλιστα εντολή του, με πρόσωπα της παράταξης και της επιλογής του, παραβιάζοντας το καταστατικό της ΠΕΜΕΝ και του ΕΚΠ!

Επίσης, στο συνέδριο συμμετείχαν παράνομα αντιπρόσωποι από τα σωματεία ΑΓΕΤ - Ηρακλής (εκπρόθεσμο), ηλεκτρολόγων Εμπορικού Ναυτικού, οικονομικών αξιωματικών και ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ. Επίσης, συμμετείχε η Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού παρά τη νόθευση του αποτελέσματος στις εκλογές της Ενωσης. Τέλος, συμμετείχαν παράνομα εφτά ναυτεργατικά σωματεία που αρνούνται να εφαρμόσουν το σύστημα της απλής αναλογικής, για την εκλογή όλων των συνδικαλιστικών οργάνων. Για τα παραπάνω η ΔΕΣΚ κατέθεσε δυο ενστάσεις, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές στο πρακτικό της ψηοφοφορίας!

«Η ΔΕΣΚ - κατέληξε - ο Μ. Νουφαρίτσης, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, υπερασπίζονται αποφασιστικά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Καταδικάζουν το καθεστώς της νοθείας και της αλλοίωσης της θέλησης των εργαζομένων. Καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του συμβιβασμού και της υποταγής να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να συμβάλλουν στην ενίσχυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)».

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ, παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι το ζήτημα της αλλοίωσης και της παραχάραξης της θέλησης των εργαζομένων δεν είναι απλό ζήτημα, καθώς αυτή η αλλοίωση μεταφέρεται και στα παραπάνω όργανα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και στη ΓΣΕΕ. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις παράνομες ενέργειες της πλειοψηφίας του ΔΣ και κατέληξε: «Πιστεύουν ότι μ' αυτή την τακτική τους θα διατηρήσουν την πλειοψηφία και θα διευκολύνουν έτσι το πέρασμα της κυβερνητικής πολιτικής. Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, για να βάλουν φρένο σ' όλη αυτή την κατάσταση».

Ωμή και προκλητική ενέργεια που θυμίζει τις μαύρες μέρες του εργατοπατερισμού, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Γιώργος Τούσσας την αλλοίωση της σύνθεσης των αντιπροσώπων της Ενωσης. «Η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ με όλους τους μηχανικούς - συνέχισε - θα τσακίσουν κάθε προσπάθεια παρέμβασης προς την Ενωση Μηχανικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ