Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρειάζεται έλεγχος απινιδωτών

Στην Ελλάδα τοποθετήθηκαν 362 απινιδωτές που ανήκουν στις σειρές με πιθανό πρόβλημα στην αποφόρτιση

Ελεγχο συνιστούν οι γιατροί σε όσους έχουν τοποθετημένο απινιδωτή του Ομίλου εταιριών MEDTRONIC MARQUIS, μετά την αναγνώριση απ' την ίδια την εταιρία της πιθανότητας για την ταχύτερη από το κανονικό εξάντληση της μπαταρίας. Το πιθανό πρόβλημα αφορά απινιδωτές (παραγωγής μεταξύ Απρίλη 2001 και Δεκέμβρη 2003) και όχι βηματοδότες, όπως αρχικά ανέφεραν δημοσιεύματα στη Γερμανία την περασμένη Κυριακή. Οι απινιδωτές τοποθετούνται σε ειδική κατηγορία ασθενών για να αποφύγουν θανατηφόρες αρρυθμίες.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της MEDTRONIC στην Ελλάδα έχουν τοποθετηθεί «362 απινιδωτές αυτής της σειράς χωρίς να αναφερθεί το παραμικρό πρόβλημα σε ασθενείς». Συνολικά στον κόσμο σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν τοποθετηθεί 87.000 απινιδωτές αυτής της σειράς και πρόωρη εξάντληση της μπαταρίας σημειώθηκε σε 80 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, οι αριθμοί των μοντέλων και η εμπορική ονομασία των ύποπτων σειρών των απινιδωτών είναι: Model 7230 Marquis TM VR Model 7232 Marquis TM VR Model 7274 Marquis TM DR Model 7277 InSync Marquis TM Model 7278 Maximo TM DR Model 7279 InSync III Marquis TM Model 7285 InSync III Protect Model 7289 InSync III Marquis TM.

Σε περίπτωση που μετά τον έλεγχο - που δε διαφέρει από έναν τακτικό έλεγχο - διαπιστωθεί ανάγκη αντικατάστασης της συσκευής, ο θεράπων ιατρός θα προβεί σε αυτή χωρίς καμία επιβάρυνση του ασθενούς καθώς η δαπάνη θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου απ' την εταιρία, αναφέρει η MEDTRONIC.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ