Κυριακή 27 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή (27/2)
  • Δημήτρης Μαραμής
    Δημήτρης Μαραμής
    Εγκαινιάζεται (7μ.μ.) στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μηχανική Καλλιέργεια» του Δήμου Νίκαιας (Θηβών 245), έκθεση Λαογραφικής Κεραμικής Κούκλας με δημιουργίες της Δώρας Γιαννάκου - Παρίση. Οι κούκλες της γνωστής δημιουργού έχουν ταξιδεύσει σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια του εκάστοτε φιλότεχνου κοινού (Μυτιλήνη, Πάρος, Σαντορίνη, Πελοπόννησος, Αθήνα, Αυστραλία, ΗΠΑ κ.ά.). Διάρκεια έως 10/3.
  • «Το ρεμπέτικο της Κατοχής ως πολιτικό τραγούδι», είναι το θέμα της εκδήλωσης, που διοργανώνει ο εξωραϊστικός εκπολιτιστικός σύλλογος «Αγ. Τριάδας» Νίκαιας, στις 7μ.μ., στα γραφεία του (Αχιλλέως 20 Νίκαια, τηλ. 210 4972.205).
Δευτέρα (28/2)
  • Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης και ο Αργύρης Μπακιρτζής παρουσιάζουν τραγούδια του νέου δίσκου τους, σήμερα και αύριο στο «Συρμό» (Οδυσσέως 14 & Κολωνού, Μεταξουργείο).
  • Η Καλλιόπη Βέττα (φωνή) και οι Γιάννης Ιωάννου - Ουρανία Λαμπροπούλου (πιάνο), σε ένα μοναδικό «ρεσιτάλ τραγουδιού ανάμεσα σε δύο πιάνα» (διοργάνωση «Δίφωνο»), στις 8.30μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41, τηλ.210-3634.000).
  • Στο Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα, τηλ. 210 - 3315.601), στις 8.30μ.μ., παρουσιάζεται το παραμύθι «Ο Τοβιας και ο Αγγελος» της Σουζάνα Ταμάρο. Μουσική - τραγούδια Τατιάνας Ζωγράφου. Τραγουδούν: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Τ. Ζωγράφου Αφήγηση: Μαρίνα Ψάλτη.
Τρίτη (1/3)
  • Εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - artlife» (Ηροδότου 11), έκθεση κολάζ, γλυπτικών μικροκατασκευών και χειροποίητων μεταξοτυπιών του Ιάπωνα γλύπτη Μ. Νόντα. Την ίδια μέρα στο art shop της αίθουσας, εγκαινιάζεται έκθεση καλλιτεχνικών κατασκευών από παπιέ μασέ της Γιώτας Καλαβρυτινού.
  • Καλλιόπη Βέττα
    Καλλιόπη Βέττα
    Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη για το αρχαίο δράμα ερμηνεύει η Ορχήστρα των Χρωμάτων, με μαέστρο τον Μίλτο Λογιάδη, στο «Τριανόν», στις 9μ.μ. Συμμετέχει γυναικείο φωνητικό σύνολο. Παρουσιάζεται επιλογή από τη μουσική του για τις τραγωδίες «Φοίνισσες», «Χοηφόροι» και «Προμηθέας Δεσμώτης». Θ' ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Ηλέκτρα».
  • Ο Σταμάτης Μεσημέρης εμφανίζεται στον «Αέρα» Πετρούπολης. Μαζί με τον Στέλιο Γαλανό και τη μουσική συντροφιά τους παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που εστιάζεται στα «Πέτρινα Καράβια», τη νέα του δισκογραφική δουλιά.
  • Η Γεωργία Γραμματικού παρουσιάζει στο «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι) μπαλάντες της και αγαπημένα της κομμάτια από τη διεθνή σκηνή.
Τετάρτη (2/3)
  • Συναυλία του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, στο «Συρμό» με τραγούδια «Του σκοτεινού έρωτα» (σε ποίηση Λόρκα) και άλλα κομμάτια. Τραγουδούν: Μίνως Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Νατάσσα Μποφίλιου. Συμμετέχει ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννακάκος.
  • Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο), εγκαινιάζεται (7μ.μ.) έκθεση τελετουργικής μάσκας με τίτλο «Μάσκες και Πολιτισμοί Ι». Τα εκθέματα προέρχονται από τη συλλογή του Φ. Καγγελάρη.
Πέμπτη (3/3)
  • Αποκριάτικο ξεφάντωμα με τα «Μακρινά Ξαδέρφια» στο «Συρμό».
  • Στην αίθουσα τέχνης «Γαβράς» (Ηροδότου 17), εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Κ. Κερεστετζή. Πρόκειται για την πρόσφατη εικαστική του δημιουργία.
  • Ξεκινούν οι εμφανίσεις των Γιάννη Κότσιρα, Μανώλη Φάμελλου, Μελίνας Ασλανίδου και Ραλλίας Χρηστίδου, στο «Cine Κεραμεικός» (Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος).
  • Ο Τζίμης Πανούσης ξεκινά τις παραστάσεις του στο νέο χώρο «Luna Dark» (Ιερά Οδός 30, τηλ. 210 - 346.0377).
Παρασκευή (4/3)
  • Θ. Θεοδωρίδης - Αργ. Μπακιρτζής, στο «Συρμό»
    Θ. Θεοδωρίδης - Αργ. Μπακιρτζής, στο «Συρμό»
    Ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Στάθης Δρογώσης και η Ευσταθία προσκαλούν σε ένα ακόμα μουσικό διήμερο, στο «Συρμό».
Σάββατο (5/3)
  • Ζωγραφική και κατασκευές παρουσιάζει η Οπυ Ζούνη στην έκθεση που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης «Fine arts Καπόπουλος» (Λ. Ποσειδώνος 62, Αλιμος). Εκτίθενται 35 συνολικά έργα, από την πρόσφατη εικαστική της δημιουργία.

Δημιουργίες της Δώρας Γιαννάκου - Παρίση
Δημιουργίες της Δώρας Γιαννάκου - Παρίση

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ