Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΟΚ
Και ως αντιπολίτευση εξυπηρετεί το κεφάλαιο

Με πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, προτείνεται η εκποίηση των ιαματικών πηγών στο κεφάλαιο

Ακόμα και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με θέρμη να υπηρετεί και να στηρίζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αυτό φαίνεται ανάγλυφα από τις διατάξεις πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για την «ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού», που συζητήθηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οπως τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκος, στόχος της εν λόγω πρότασης νόμου είναι η εκποίηση των φυσικών πόρων της χώρας στο κεφάλαιο, προκειμένου αυτό να αυξήσει την κερδοφορία του. Συγκεκριμένα, στην ουσία θα υπάρξει αποκλεισμός των λαϊκών στρωμάτων από τους ιαματικούς χώρους, οι οποίοι θα καταστούν απρόσιτοι για το λαό, αφού οι πλούσιοι έτσι και αλλιώς πηγαίνουν στην Ελβετία ή σε άλλες χώρες του εξωτερικού για θεραπεία.

Η πρόταση νόμου, είπε ο βουλευτής, έρχεται ως συνέχεια της δράσης της αμαρτωλής «Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων» και της εκχώρησης της περιουσίας του ΕΟΤ στους ιδιώτες. Παρατήρησε δε ότι και η σημερινή κυβέρνηση επί της ουσίας συμφωνεί με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση μένει έξω από τις διαδικασίες αξιοποίησης των ιαματικών πηγών, η ύπαιθρος ερημώνει και δε γίνεται καμία πρόβλεψη για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Για το ΚΚΕ, κατέληξε, οι ιαματικές πηγές είναι λαϊκή περιουσία, που πρέπει να αξιοποιείται για τη δωρεάν εκμετάλλευσή τους από το λαό και ως εκ τούτου είναι ασύμβατη η όποιας μορφής εμπορευματοποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ