Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΓΚΟ
Ούτε χτες παραιτήθηκε ο Γκνασίνγκμπε...

ΛΟΜΕ.--

Την υποψηφιότητά του αντί της άμεσης παραίτησης ανακοίνωσε χτες ο διορισμένος από το στρατό «πρόεδρος» του δυτικοαφρικανικού κρατιδίου Τόγκο, Φάουρε Γκνασίνγκμπε. Ο 38χρονος ηγέτης που διορίστηκε στο αξίωμα του προέδρου μετά το θάνατο του προκατόχου του (και πατέρα του) στις πέντε Φλεβάρη ανακοίνωσε πως θα ηγηθεί «με σεβασμό και ταπεινότητα» του κυβερνώντος κόμματος («Εκστρατεία Λαών του Τόγκο») στις επικείμενες προεδρικές και γενικές εκλογές, που προκηρύχτηκαν (λόγω των ασφυκτικών πιέσεων της Αφρικανικής Ενωσης) στα μέσα Απρίλη.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της Αφρικανικής Ενωσης ευελπιστούσαν πως ο Φάουρε Γκνασίνγκμπε ίσως ανακοινώσει σήμερα την παραίτησή του στη διάρκεια ανοιχτής συγκέντρωσης υποστηριχτών και μελών του κόμματός του.

Πάντως, νωρίτερα χτες, το Συμβούλιο Ειρήνης και Ασφάλειας της Αφρικανικής Ενωσης σε συνεδρίασή του στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, κάλεσε τα μέλη του οργανισμού να επιβάλλουν ταξιδιωτικό εμπάργκο έναντι όλων των αξιωματούχων του Τόγκο που θα επιχειρήσουν εφεξής να επισκεφθούν χώρες της Αφρικής, «μέχρις ότου αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη» που διασαλεύτηκε με το θάνατο του πρώην προέδρου του δυτικοαφρικανικού κρατιδίου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ