Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ
Μαρτιάτικα τα «κερατιάτικα» του ΟΣΔΕ

Μέσα στο Μάρτη καλούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι να υποβάλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, προκειμένου να λάβουν το πριμ για το έτος 2005. Και φυσικά θα ξαναπληρώσουν «χαράτσια» στις Ενώσεις, με βάση το σχετικό μνημόνιο που υπεγράφη πέρσι στις 28/4/04, μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της ΠΑΣΕΓΕΣ. Η μόνη διαφορά φέτος είναι ότι κάνουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ένα μήνα αργότερα...

Στη σχετική υπουργική απόφαση ορίζεται ότι η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 1/3/2005 μέχρι 31/3/2005. Επίσης, ορίζεται πως η περίοδος υποβολής δηλώσεων οριστικής μεταβίβασης, ή προσωρινής εκχώρησης δικαιωμάτων πριμοδότησης λήγει στις 16/3/2005. Ακόμα, καθορίζεται ως περίοδος υποχρεωτικής κατοχής των επιλέξιμων (δηλωθέντων) ζώων η περίοδος από 1/4/2005 μέχρι και 9/7/2005.

Αυτό που φαίνεται, πάντως, είναι ότι για άλλη μια χρονιά οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα πληρώσουν το κόστος του ΟΣΔΕ, καταβάλλοντας «μεγάλα χαράτσια» στην ΠΑΣΕΓΕΣ. Η αρχή γίνεται πάλι με τους αιγοπροβατοτρόφους όπως και τα προηγούμενα χρόνια και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια οι βοοτρόφοι και οι υπόλοιποι αγρότες που υποχρεούνται από την ΕΕ να κάνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ, για να πάρουν τις επιδοτήσεις τους.

Βέβαια, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε σχετικά προ ημερών ότι ξεκινάει διεθνής διαγωνισμός... Αλλά μάλλον αυτό αφορά το 2006, όπου ξεκινάει η πλήρης εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Για φέτος θα γίνει ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια. Μια αίτηση ΟΣΔΕ θα κοστίζει 300 και 500 ευρώ! Πρόκειται για χρόνιο γαλαζοπράσινο εμπαιγμό των εκάστοτε κυβερνώντων και πρασινογάλαζων διοικούντων της ΠΑΣΕΓΕΣ. Για το θέμα αυτό, η λύση είναι μία: Να αναλάβουν οι συνεταιρισμοί το όλο έργο και να πληρώσει εδώ και τώρα ο κρατικός προϋπολογισμός, το κόστος λειτουργίας του ΟΣΔΕ και όχι οι αγροτοκτηνοτρόφοι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ