Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Στοχεύουν σε διπλασιασμό κερδών!

Τριετές «επιχειρηματικό πλάνο» προβλέπει αύξηση κερδών από 660 εκατ. το 2004 στα 1.100 εκατ. ευρώ το 2007

Τα επιχειρηματικά πλάνα της, που προβλέπουν διπλασιασμό στη μάζα των κερδών για τα προσεχή χρόνια, δημοσιοποίησε χτες η διοίκηση του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Το γεγονός αυτό αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη για τις προσδοκίες που γεννά στην πλουτοκρατία και τους ισχυρούς οικονομικούς ομίλους η εφαρμοζόμενη πολιτική, σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα της χώρας περνάνε από τη στενωπό των «ελλειμμάτων» που άφησε και αφήνει πίσω της η λεγόμενη δημοσιονομική διαχείριση.

Στο «επιχειρησιακό σχέδιο» που εκπόνησε η Εθνική Τράπεζα και αφορά στην τριετία 2005-2007 προβλέπει αύξηση στα προ φόρων κέρδη από 660 εκατ. ευρώ για το 2004 στα 1.100 εκατ. (1,1 δισ. ευρώ) το 2007 (!). Η διόγκωση των κερδών τους στην τριετία πλησιάζει το 70% και σε μέσα ετήσια επίπεδα ξεπερνά το 22%. Τα πλάνα της Εθνικής Τράπεζας για την επόμενη τριετία προβλέπουν και τα εξής:

  • Ενίσχυση της «ηγετικής θέσης» τους στις εργασίες «λιανικής τραπεζικής» στην εγχώρια αγορά. Χαρακτηριστικά προβλέπουν πως η αύξηση των δανείων θα κυμανθεί στο 15% ετησίως και συμπεραίνουν πως τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 35% (από 2 δισ. στα 2,7 δισ. ευρώ).
  • Στοχεύουν στην περαιτέρω αξιοποίηση των καταθέσεων για την «ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών με εμπλουτισμό των προτεινόμενων προϊόντων». Είναι φανερό πως η εφαρμοζόμενη πολιτική που υποσκάπτει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και το σύστημα Υγείας αποτελεί τον καλύτερο κράχτη της ασφαλιστικής πραμάτειας των τραπεζών.
  • Περαιτέρω διείσδυση στη χρυσοφόρα για τους ίδιους αγορά των βαλκανικών κρατών. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρουν την «ενίσχυση της κερδοφορίας σε στρατηγικές σημαντικά χώρες (π.χ. Ρουμανία, Βουλγαρία), με παράλληλη επέκταση μέσω εξαγορών».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ