Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΧΟΧΤΙΦ»
Οι Γερμανοί πουλάνε το αεροδρόμιο

Στην υλοποίηση της απόφασής τους να εκχωρήσουν μέρος των μετοχών που κατέχουν στην εταιρία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), προχωρούν τελικά οι Γερμανοί της κοινοπραξίας «Χόχτιφ». Η απόφαση αυτή, την οποία πήραν με το «έτσι θέλω» τα αφεντικά της «Χόχτιφ», που κατέχουν σήμερα το 40% των μετοχών της εταιρίας του ΔΑΑ μαζί με τη διοίκηση (55% ανήκει στο Δημόσιο και άλλο 5% κατέχει ο Ομιλος Κοπελούζου), ουσιαστικά σημαίνει την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της εταιρίας του αεροδρομίου και συνακόλουθα, το άνοιγμα του δρόμου για την είσοδο και άλλων ιδιωτών, μέσω χρηματιστηρίου.

Οπως έγινε γνωστό, οι Γερμανοί αποφάσισαν - και η ελληνική κυβέρνηση απλώς... συγκατατίθεται - να μεταβιβάσουν, μέσω θυγατρικής τους εταιρίας, το 13,3% των μετοχών που κατέχουν στο ΔΑΑ, σε αυστραλιανά και καναδικά επενδυτικά σχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική απόφαση των Γερμανών για τη μεταβίβαση μέρους των μετοχών του ΔΑΑ, τον περασμένο Νοέμβρη, είχε προκαλέσει σύγχυση και αμηχανία στην κυβέρνηση, η οποία λειτουργώντας σαν «θεραπαινίδα», ζήτησε απλώς να τηρηθούν όροι και διατάξεις της «αποικιοκρατικής σύμβασης» παραχώρησης του ΔΑΑ, που προβλέπουν ότι για να μεταβιβαστούν μετοχές σε τρίτους, ο πωλητής οφείλει να προσκομίσει λεπτομερή στοιχεία του αγοραστή, καθώς και έγγραφη βεβαίωση - δήλωση ότι θα σεβαστεί τους όρους της σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ