Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Αυξάνονται οι νεκροί και αγνοούμενοι

ΕΝΣΕΝΤΕ.-

Απίστευτα τραγικές διαστάσεις τείνει να λάβει η πρωτοφανής καταστροφή που προκλήθηκε από την έκρηξη αποθήκης βεγγαλικών, που έγινε το Σάββατο στην πόλη Ενσεντε στην ολλανδική επικράτεια κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, καθώς συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Χτες, ανακοινώθηκε επισήμως από τον αντιδήμαρχο της πόλης, Ερικ Χέλντερ, ότι ο κατάλογος με τους αγνοούμενους αυξάνεται σε 200-300, χωρίς ωστόσο οι δημοτικές αρχές να είναι ακόμη σε θέση να καταρτίσουν μια αξιόπιστη λίστα με τα ονόματά τους. Ορισμένοι δηλώθηκαν πολλές φορές από διάφορους συγγενείς και φίλους τους, ενώ τα ονόματα άλλων έχουν καταγραφεί με δύο ή περισσότερους διαφορετικούς τρόπους.

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, η δημοτική αρχή κάλεσε σήμερα είκοσι ειδικούς από το Αμστερνταμ, οι οποίοι είχαν καταρτίσει τη λίστα των αγνοουμένων μετά τη συντριβή ενός ισραηλινού αεροσκάφους σε συνοικία της πρωτεύουσας της Ολλανδίας, το 1992. Σύμφωνα τέλος με τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι νεκροί από την καταστροφή του Ενσεντε επισήμως ανέρχονται σε 16, μετά και την ανάσυρση ενός ακόμη πτώματος στη συνοικία Μέκελχοτ, που ισοπεδώθηκε από την έκρηξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ