Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ
Ποινή... χάδι

Περίσσεψε η υποκρισία και χτες στον αθλητικό δικαστή. Αυτή τη φορά στο έργο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» πρωταγωνίστησαν ο Παναθηναϊκός, ο Γκούμας και ο διαιτητής Κεμπαρίδης. Θέμα η απαράδεκτη ενέργεια του παίχτη να απωθήσει το διαιτητή, στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα.

Ο τριφυλλοφόρος λοιπόν, ουσιαστικά, ισχυρίστηκε ότι αυτό που είδε όποιος παρακολούθησε το παιχνίδι - ζωντανά ή από την τηλεόραση - ήταν... οφθαλμαπάτη. «Δεν είχα πρόθεση να τον χτυπήσω, απλά να κάνω αναπαράσταση. Πολλές φορές η εικόνα δε συμβαδίζει με τον ήχο. Δεν τον ακούμπησα με βίαιη πρόθεση. Στα 12 χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο το κορμί μου το βάζω μπροστά μόνο για να προστατεύσω διαιτητές και ποδοσφαιριστές», είπε ο Γκούμας.

Την αξιοπρέπειά του όμως «θυσίασε» και ο διαιτητής, που - μια μέρα νωρίτερα - χάραξε την υπερασπιστική γραμμή! Με υπόμνημά του βεβαίωνε ότι όντως ο ποδοσφαιριστής δεν είχε την πρόθεση να τον απωθήσει αλλά να του δείξει για το πώς είχε γίνει η φάση. Βέβαια δεν μπήκε στο κόπο (όπως και ο ποδοσφαιριστής) να εξηγήσουν γιατί ο παίχτης - αμέσως μετά τον αγώνα - ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του. H ποινή τελικά για τον Γκούμα ήταν... χάδι, μόλις μια αγωνιστική (και μια ακόμα γιατί συμπλήρωσε 4 κίτρινες).

Το προφανές δεν προσπάθησε να διαστρεβλώσει ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μάκης Γερμανάκος, που δήλωσε στον αθλητικό ραδιοσταθμό «SuperΣΠOP-FM»: «Δεν ήταν αυτός που έπρεπε στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και αναφέρομαι κυρίως στη μη αποβολή του Γκούμα. Ποτέ δεν έγινε αναπαράσταση του φάουλ όπως υποστηρίζει και πιστεύω πως με τα ως τώρα δεδομένα η απόφασή μας θα είναι επιβαρυντική για τον κ. Κεμπαρίδη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ