Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
Απαράδεκτη κατάσταση με τις πισίνες

Ερώτηση για το «ναυάγιο» του υγρού στίβου

Δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί για τους αθλητές του υγρού στίβου

Sportidea

Δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί για τους αθλητές του υγρού στίβου
Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους των αθλημάτων της πισίνας (κολύμβηση, καταδύσεις, υδατοσφαίριση, συγχρονισμένη κολύμβηση) λίγους μήνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες καταγγέλλουν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Χουρμουζιάδης, Παναγιώτης Κοσιώνης. Οπως καταγγέλλουν οι βουλευτές, παρά τα μεγάλα λόγια που ακούστηκαν πριν και κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων από κυβερνητικούς παράγοντες, η κατάσταση παραμένει απαράδεκτη. Πιο συγκεκριμένα, στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Λίγους μήνες μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων όπου τα μεγάλα λόγια διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας περίσσεψαν, η κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδας επιβάλλει στους αθλητές που θέλουν να συμμετέχουν σε αγώνες (κολύμβησης, καταδύσεων, υδατοσφαίρισης, και συγχρονισμένης κολύμβησης), χαράτσι 30 ευρώ για την έκδοση νέων δελτίων, 15 ευρώ σαν ετήσιο τέλος και αύξηση του τέλος εξέτασης αίτησης μεταγραφής, προκειμένου να καλύψει μέρος των οικονομικών της προβλημάτων.

Η απαράδεκτη κατάσταση και η έλλειψη υλικού διεξαγωγής αγώνων κολύμβησης - υδατοσφαίρισης (ηλεκτρονικά χρονόμετρα, πλάκες, χρονόμετρα 34`` κλπ.), η οικτρή κατάσταση και του λογισμικού της μηχανογράφησης της Ομοσπονδίας, καθώς και το γεγονός ότι οι διοικήσεις των κολυμβητηρίων απαιτούν την καταβολή κάποιου ποσού για τη χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή των αγώνων, είναι ορισμένα από τα προβλήματα της Ομοσπονδίας.

Μπροστά στα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία εξαιτίας της πολιτικής της εγκατάλειψης, της μη χρηματοδότησής της μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, και της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού που εφάρμοσαν μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις, καλεί τους αθλητές να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν προκειμένου να δικαιούνται να συμμετάσχουν σε συλλόγους και να αγωνίζονται.

Η τακτική που εφαρμόζει το κράτος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εμπορευματοποίηση, στη συρρίκνωση και την κατάρρευση του ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Δεδομένου ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα που πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε όλους του Ελληνες αθλητές και μη, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να μην ισχύσει το παραπάνω μέτρο και να χρηματοδοτηθεί η κολυμβητική ομοσπονδία μέσω των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της χωρίς να αναγκάζεται να καταφεύγει σε τέτοιες ενέργειες εις βάρος των αθλητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ