Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK
Ναι μεν αλλά...

Ναι μεν αλλά δε. Αυτή είναι ουσιαστικά (προς το παρόν) η στάση του Σταύρου Παπαδόπουλου αναφορικά με την ενασχόλησή του στα «κιτρινόμαυρα» δρώμενα. Από τη στιγμή που κοινοποιήθηκε το αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον του για την ΑΕΚ, αρκετά πράγματα γράφτηκαν και ειπώθηκαν. Αλλα απηχούσαν την πραγματικότητα, άλλα τη «μισοπαρουσίαζαν» και άλλα απείχαν παρασάγγας. Κάποια μάλιστα απ' αυτά αλληλοσυγκρούονταν. Τα περισσότερα διοχετεύτηκαν εσκεμμένα από τον ίδιο ή συνεργάτες του και την αντίπερα όχθη (ENIC, NETMEND) στα πλαίσια των επιχειρηματικών «παιχνιδιών» τους.

Ο «Ρ» μίλησε κατευθείαν με τον Καλαματιανό αλλά και στενότατο συνεργάτη του, ο οποίος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση. Ο Σ. Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του, τονίζοντας ότι αυτό υφίσταται υπό προϋποθέσεις, αλλά ταυτόχρονα προσπάθησε να «θολώσει τα νερά». Προφανώς επειδή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη αλλά και για να στείλει ένα σαφές μήνυμα. Μόνο αν όλα είναι «καθαρά» θα προχωρήσουμε. Από το Χονγκ Κονγκ, όπου βρίσκεται, υποστήριξε πως δεν είχε σκεφτεί ν' ασχοληθεί ποτέ με την ΑΕΚ ώσπου «κάποιοι με πλησίασαν και μου το πρότειναν. Δεν ήμουνα αρνητικός. Είπα βεβαίως να το εξετάσουμε. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Εγώ όμως δυστυχώς πρέπει να εξετάσω κάποια πράγματα». Στη διευκρινιστική ερώτηση αν αυτά αφορούν οικονομικά στοιχεία και την εν γένει κατάσταση της εταιρίας ήταν καταφατικός...

Στην προσπάθειά του (για ευνόητους λόγους) να μη δείξει το μέγεθος της επιθυμίας του, αλλά και ότι είναι ειλημμένη η απόφασή του να επιδιώξει είσοδο στην ΠΑΕ, ο κύριος Παπαδόπουλος μάς ανέφερε: «Θα μου άρεσε, αλλά πρέπει να κοιτάξω τις δυνατότητές μου. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο μαγαζί. Καμιά φορά τα θέλουμε όλα αλλά δε γίνεται να τα 'χουμε. Υπό προϋποθέσεις μ' ενδιαφέρει»... Τι ακριβώς; Με κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει «το μάνατζμεντ, όχι η αγορά ποσοστού μετοχών».

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Καλαμάτας διέψευσε πως είχε επαφές με τους Αγγλους (ENIC) και τους Ολλανδούς (NETMEND). Μόνο που το δεύτερο εντάσσεται στη στρατηγική επιλογή απόκρυψης κάποιων «λεπτομερειών». Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σ. Παπαδόπουλος έχει συζητήσει με το νομικό σύμβουλο των Ολλανδών, Σ. Λοϊζίδη. Η διαφορά τους έγκειται στην αγορά - πώληση, αντίστοιχα, μετοχών. Καταλήγοντας στη συζήτησή μας ο Μεσσήνιος υποστήριξε ότι «ως τις 5 Ιουνίου που θα επιστρέψω στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις».

Και αυτό όμως είναι η... μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως οι όποιες επαφές και κινήσεις θα γίνουν από στενότατο συνεργάτη του. Πρόκειται για δικηγόρο, βαθύ γνώστη των αθλητικών δρώμενων, με πολύχρονη πορεία στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Οπως λοιπόν ανέφερε στο «Ρ», το ενδιαφέρον υφίσταται και ήδη δρομολογήθηκαν οι ενέργειες που απαιτούνται για την προσέγγιση των δύο πλευρών. Βασική «λεπτομέρεια» είναι πως συνομιλητή η «ομάδα» Παπαδόπουλου θα 'χει τους Αγγλους. Και αυτό γιατί οι Ολλανδοί θέλουν να πουλήσουν το 50% των μετοχών τους. Ετσι αντιδρούν ή προσπαθούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να εμποδίσουν κάθε άλλη ενέργεια που χαλάει τα σχέδιά τους.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ