Τρίτη 8 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Στο εδώλιο οι αγώνες τους

Ποινικοποιούνται οι αγώνες των κατοίκων του Θριασίου
Ποινικοποιούνται οι αγώνες των κατοίκων του Θριασίου
Την πολιτική δίωξη και την ποινικοποίηση του πολύχρονου αγώνα τους έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον, εκτός από το ίδιο το πρόβλημα που προκαλεί η λειτουργία της κορεσμένης χωματερής, κάτοικοι και φορείς των Ανω Λιοσίων και των γύρω περιοχών που συνεχίζουν να παλεύουν, για να σταματήσει να είναι το Θριάσιο ο σκουπιδότοπος της Αττικής.

Και ενώ προετοιμάζεται η νέα κινητοποίηση που έχει αποφασίσει η Διαδημοτική Επιτροπή ενάντια στη χωματερή με συγκέντρωση αύριο Τετάρτη 9 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στα φανάρια του Γαβαλά στα Ανω Λιόσια, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας στα χνάρια αυτής του ΠΑΣΟΚ, την αμέσως επόμενη μέρα, 10 Μάρτη, στέλνει στα δικαστήρια - μέλη της και φορείς της περιοχής με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών για κινητοποίηση που είχαν κάνει στις 13 Γενάρη 2003!

Εκείνη τη μέρα, κάτοικοι και φορείς είχαν προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Ανω Λιόσια και πορεία που κατέληξε στη χωματερή με συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της. Αρκετό καιρό μετά, και ενώ συνεχίζονταν οι κινητοποιήσεις η αστυνομία μετά από εντολή εισαγγελέα κάλεσε 10 εκπροσώπους φορέων και κατοίκους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση να καταθέσουν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Αν και οι μισοί αρνήθηκαν να καταθέσουν, η εισαγγελία «έστησε» με τη βοήθεια της αστυνομίας δικογραφία και τους σέρνει δύο χρόνια μετά στα δικαστήρια. Από την ανάγνωση και μόνο της δικογραφίας γίνεται σαφές ότι η δίωξη έχει καθαρά και μόνο πολιτικούς λόγους και αναδεικνύει τις ασφαλίτικες μεθόδους της αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που εντοπίστηκαν από την αστυνομία οι 10 διωκόμενοι, καθώς οι περισσότεροι είναι οι ομιλητές της συγκέντρωσης (εκπρόσωποι φορέων και μέλη της διαδημοτικής), αλλά και κάτοικοι που ακολουθούσαν την πορεία με αυτοκίνητα και καταγράφηκαν οι αριθμοί των πινακίδων. Το θέμα φτάνει στα όρια της γελοιότητας της μεθόδευσης, από το γεγονός ότι στη δικογραφία αναφέρεται - σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της αστυνομίας - ο ένας από τους 10 κατηγορούμενους και συγκεκριμένα ο Μπάμπης Τενές ως «εκπρόσωπο του κόμματος ΠΑΜΕ». Την ίδια στιγμή, είναι ενδεικτικό ότι έφτασαν να ασκήσουν δίωξη στην αρχή σε λάθος άνθρωπο, καθώς το ένα αυτοκίνητο που κατέγραψαν, σύμφωνα με τη δικογραφία οι αστυνομικοί, ανήκε σε... συνάδελφό τους αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα την ώρα της συγκέντρωσης εκτελούσε υπηρεσία σκοπού κρατηρίων σε αστυνομικό τμήμα!

Το γεγονός της δίωξης με άνωθεν πολιτικές εντολές, καταγγέλλει με δήλωσή του στο «Ρ» ο Γιάννης Παπαναής, μέλος της διαδημοτικής, και ένας από τους δέκα που διώκουν. Η κατεύθυνση σημειώνει, είναι να φοβίσουν το μαζικό λαϊκό κίνημα και τους κατοίκους της περιοχής, ώστε να αποδεχτούν την πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να παραμείνει η χωματερή στον ίδιο χώρο και να επεκταθεί προς τη Χασιά - Φυλή. Είναι μια καθαρά πολιτική δίωξη, η οποία δε θα περάσει, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω στον αγώνα που δίνουμε. Αντίθετα, θα συνεχίσουμε να συσπειρώνουμε το λαό της περιοχής, για να απαλλαγεί η Δυτική Αττική από το σκουπιδότοπο που με ταξικά κριτήρια έχει επιλεγεί να είναι εδώ από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ