Τρίτη 8 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η απόλυτη εξαθλίωση

Γρηγοριάδης Κώστας

Η είδηση για τον πρόσφατο θάνατο από ασιτία της 7χρονης Τζέσικα, στο Αμβούργο της Γερμανίας, «τσακίζει» το μυαλό και το κορμί, μόνο στο άκουσμά της. Παιδί αλκοολικών γονιών η μικρή, που ζούσαν σ' ένα άθλιο διαμέρισμα κοντά στο λιμάνι, βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της μητέρας της, αποστεωμένη κυριολεκτικά. Το άψυχο κορμάκι της ζύγιζε μόλις 9 κιλά!

Αυτό συνέβη στην ανεπτυγμένη καπιταλιστικά Γερμανία και, τώρα, διάφορες υπηρεσίες ψάχνουν να βρουν το τι έκαναν ή δεν έκαναν, προκειμένου να αποτρέψουν το μοιραίο, επιχειρώντας, όμως, πρώτα και κύρια, να ρίξουν το ανάθεμα στους περιθωριακούς γονείς της μικρής Τσέσικα. Και δε λέμε, υπαρκτές είναι οι προσωπικές ευθύνες των τελευταίων. Σ' αυτές, όμως, βρίσκεται η ουσία του τραγικού αυτού περιστατικού και όχι στις βαθύτερες αιτίες, που γεννούν και αναπαράγουν καθημερινά τη μαζική ανεργία και φτώχεια, την αποξένωση και την αλλοτρίωση;

Ας αφήσουν, λοιπόν, κατά μέρος τα ψεύτικα δάκρυα οι κάθε λογής «ευαίσθητοι». Η πολιτική εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου είναι αυτή που οδηγεί και στην πιο ακραία εξαθλίωση του ανθρώπινου είδους. Η ΟΝΕ, οι αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές, οι «απελευθερώσεις», το κυνηγητό των επιχειρηματικών κερδών, οι νόμοι της αγοράς και η ζούγκλα του ανταγωνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ