Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λουκέτο για 1.178 μικρομεσαίες

Οι γαλαζοπράσινες πολιτικές λιτότητας, που οξύνουν τους δείκτες ασφυξίας στην αγορά, ανάγκασαν πέρσι 1.178 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης να κατεβάσουν οριστικά τα ρολά τους. Η χρεοκοπία των εν λόγω επιχειρήσεων, είχε σαν συνέπεια να χάσουν τη δουλιά τους - χωρίς να υπολογιστούν οι αυτοαπασχολούμενοι - 2.147 εργαζόμενοι!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο μητρώο - μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) ενεγράφησαν πέρυσι 193 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδών ένδυσης και 21 από το χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, ενώ έκλεισαν το ίδιο διάστημα 330 και 43 αντίστοιχα.

Τα στοιχεία αυτά γνωστοποίησε χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτ. Μαγόπουλος, σημειώνοντας ότι το 2004 οι νέες επιχειρήσεις που ενεγράφησαν στο μητρώο του Επιμελητηρίου ήταν 1.090.

Οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν πέρυσι, τόνισε, είναι λιγότερες από αυτές που χάθηκαν, αφού με βάση τα στοιχεία, έφθασαν τις 1.856. Σημειώνεται ότι οι ενεργές επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο επιχειρήσεων - μελών του ΒΕΘ ανέρχονται σήμερα στις 22.098. Πρόκειται για επιχειρήσεις που τα τελευταία 10 χρόνια έχουν κάνει κάποιου είδους συναλλαγή με το ΒΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ